Хансон: Разплаках се когато видях записа на Франция - Ирландия


Н. Гавазов

Хансон: Разплаках се когато видях записа на Франция - Ирландия

Арбитърът Мартин Хансoн, който стана известен с грешката си в баража за класиране на Световното първенство по футбол между Франция и Ирландия, разказа за това как е преживял събитието. Той заяви, че когато за първи път е видял ситуацията с Анри се е разплакал и му е било много тежко докато преодолее шока.

"Когато един съдия извърши сериозна грешка той не може да разбере веднага какви са нейните мащаби. Така се случи и с мен. Чак когато се върнах в хотела включих запис на мача Франция и Ирландия аз разбрах какво съм надробил", заяви Хансон пред Eurosport .

"Просто не можахме да видим ръката на Анри.Тук нищо не можеш да направиш. Аз бях уверен, че Анри е играл с рамо или глава. Дори след мача бях уверен в правотата си и това ме правеше спокоен. Но както казват в Англия: Каквото има да се случва, то ще стане. Аз съм съдия 20 години. Десет години работя във ФИФА. И ако имам възможност да върна времето и да поправя само една от грешките си, то ще бъде точно тази", продължава злополучният рефер.

"Когато пуснах телевизира и видях записа се разплаках веднага. Разбира се, претърпях много критики от журналистите, футболни хора, чиновници. Беше ми тежко докато изляза от шока. По-леко ми стана след като специалната комисия на ФИФА установи, че моят обзор на ситуацията е бил закрит и аз от мястото което се намирах нямаше как да видя ръката на Анри. Това се установи от анализа на видеозаписите, но за съжаление нищо не може да се върне обратно", завършва Хансон.

 

  Сподели
140