Голът на Вия от 22 сантиметрова засада


Н. Гавазов

Голът на Вия от 22 сантиметрова засада

Победата на Испания с 1:0 срещу Португалия в осминафиналната среща от Световното първенство по футбол в ЮАР предизвика радост у по-голямата част на Иберийския полуостров и вбеси по-малката, особено след като стана ясно, че единственият гол в мача е след засада. Испанските медии не спират с превъзнасянето на победния гол на Давид Вия и отново започнаха да мислят за световната титла - нещо за което бяха забравили след мача с Щвейцария.

На другия полюс са в Португалия, където медиите гръмнаха: "Биха ни с гол от засада!"

Оказа се, че това е вярно, тъй като компютърната графика на победния за Испания гол в 63-ата мин, показана от TV Globo, доказа, че голът на Вия е след засада от 22 сантиметра.

"Някои може да кажат, че си търся оправдание със съдията, но голът бе от очевидна засада. Вижте снимките и видеозаписа. Защитата ни се дръпна за изкуствена засада и Вия остана сам. За съжаление, отново само съдията не я видя. Но ако изключим съдийството, играчите ми имат причини да бъдат с високо вдигнати глави. Бориха се брилянтно. През цялото време владееха някои аспекти от играта, но испанците контролираха топката по-ефективно. А в мачове като този, който владее топката, той има по-големи шансове да бие. Испания доминираше и спечели заслужено", заяви Карлош Кейрош пред TY Globo.

 

  Сподели
139