Джентиле: Марадона е класически шут


Н. Гавазов

Джентиле: Марадона е класически шут

Световният шампион по футбол от 1982 година с отбора на Италия Клаудио Джентиле нарече треньора на националния отбор на Аржентина Диего Марадона „класически шут". Това стана малко след като Дон Диего даде италианеца като пример за груб защитник, говорейки за твърдата игра срещу Лионел Меси.

„Какво става тук? Ние се връщаме в епохата на Джентиле!", заяви Марадона след осминафиналната среща от Световното първенство между Аржентина и Мексико, изразявайки  недоволството си от безучастието на  арбитрите спрямо нарушенията към  Лео.

Джентиле веднага реагира, заявявайки, че не само не е съгласен с мнението на Марадона, но и изобщо не го уважава, защото е "класически шут", цитира АР думите на ветерана. Защитникът припомни как през 1982 година сегашният треньор на Аржентина бе изгонен за удар на бразилския футболист Батиста, докато самият той е получавал само един път червен картон и то за игра с ръка.

56 годишният Джентиле изигра за националния отбор на Италия 71 мача, а през 1982 година бе основна фигура за спечелване на Световната купа от „Скуадрата". В най-добрите си години защитникът игра в Ювентус и не един път е играл срещу Марадона, който се състезаваше за Наполи.

 

  Сподели
162