Кройф: Играта на Бразилия е позор за всички


Н. Гавазов

Кройф: Играта на Бразилия е позор за всички

Известният в миналото нападател на националния отбор на Холандия Йохан Кройф смята, че националният отбор на Бразилия на Световното първенство показва откровено скучен футбол, съобщава новината The Mirror . В интервю за таблоида, легендата на световния футбол допълва, че в момента играта на "селесао" е позор за запалянковците и за първенството.

"Аз никога не бих дал пари за билет, за да гледам мач на този отбор. Къде е този бразилски отбор, който познаваме и който не виждаме на Световното? Аз гледам играта им и си спомням представянето на Жерсон, Тостао, Фалкао, Зико или Сократес. Сега виждам Жилберто, Мело, Бастош и Баптища. Къде е прочутото бразилско вълшебство? Разбирам избора на Дунга, но къде е настоящият плеймейкър и силен полузащитник? Не мисля, че бих похарчил пари, за да попадна на техен мач", заяви Кройф в интервю пред изданието.

"Сега те не показват нищо особено, не играят толкова ярко, че да се отличават от който и да е друг отбор на турнира. Привържениците им очакват от тях феерични игри, но не виждат нищо. Това са прилични играчи, но всичко е съсредоточено в отбраната. Това е позор за всички запалянковци и за Световното. А Бразилия е отбор, който е будил интереса на всички любители на футбола", допълва легендата на световния футбол.

 

  Сподели
190