Обвиниха Торес в неспортсменско поведение


Н. Гавазов

Обвиниха Торес в неспортсменско поведение

Нападателят на националния отбор на Испания Фернандо Торес бе обвинен в неспортсменско поведение по време на срещата от груповата фаза на Световното първенство по футбол с Чили, завършила 2:1 за "Ла фурия". Както заяви президентът на Националната асоциация на професионалния футбол на Чили (ANFP) Харолд Майне Николс, Торес е принудил арбитъра да покаже червен картон на Марко Естрада.

Спорният епизод стана в 36 минута, когато Испания отбеляза втория гол. По време на атаката Естрада закачи съвсем леко и неумишлено Торес, който от своя страна се хвърли веднага на земята. Реферът Родригес от Мексико дочака края на атаката, зачете гола във вратата на чилийците, а след това показа жълт картон на Естрада. Той се оказа втори за футболиста и в крайна сметка бе изгонен.

Николс смята, че Торес е паднал умишлено, за да принуди арбитъра да накаже Естрада.

"Това бе много непочтено и неспортсменско от страна на Торес. Не може футболист, който играе на такъв турнир и претендира, че е голям играч да върши подобни провокации. Това в никакъв случай не го прави по-добър и аз съм с променено мнение за Торес след тази случка. Испанците бяха по-добри и надиграха Чили, но един футболист не бива да се държи по този начин на терена", заяви президентът на ANFP.

 

  Сподели
154