Льо Гуен ще подаде оставка


Н. Гавазов

Льо Гуен ще подаде оставка

След като Камерун загуби и трите си мача от Група E на Мондиал 2010 и напусна Южна Африка безславно, старши треньорът на тима Пол Льо Гуен обяви, че си тръгва, въпреки че по-рано бе заявил, че ще остане независимо от представянето на своите футболисти. Според него, балансът на отбора е лош, а това означава, че и той е работил лошо с футболистите си.

„Моят договор изтече и аз спирам да тренирам Камерун", заяви пред Eurosport Льо Гуен след поражението с 1:2 от Холандия снощи.

„Не чакахме второто полувреме, за да играем добре, а просто съперника ни бе по-силен от нас. През втората част направихме някои добри неща, но това не е достатъчно, за да победиш отбор като Холандия", допълни френският специалист.

„Опитвахме да спрем холандците, започнахме да ги пресираме и успяхме да изравним резултата. Не ни липсваха много неща, но просто нямахме свобода на действие", продължава наставникът на "лъвовете".

„С три загуби, това е лош баланс. Липсваше ни един по-обединен отбор, една по-обединена група, а аз не успях да класирам отбора, какъвто е случаят. . . Моят личен баланс е като този на отбора, което означава, че е лош", завършва Пол Льо Гуен.

 

  Сподели
194