Група 7: Сърбия приземи Литва, Румъния на косъм от сензацията - 2:2 с Франция


А. Франгов

Група 7: Сърбия приземи Литва, Румъния на косъм от сензацията - 2:2 с Франция

Бившата звезда на ЦСКА Флорентин Петре вкара гол и асистира за домакинското равенство 2:2 с Франция. Сърбия пък победи сензацията Литва с 3:0 на ст."Мала Маракана" в Белград. В по-ранният мач от същата група Фарьойските о-ви изненадаха Австрия и спечелиха точка - 1:1 в Торсхавн.

Северните ни съседи бяха на косъм от победата над Франция. На ст."Фарул" в Костанца Румънците водеха с 2:0 още в 17-та минута. Флорентин Петре вкара след груба грешка в защитата на "петлите" още в 5-та минута, а 12 минути по-късно Дорин Гойан превърна мекото центриране на Петре от корнер в гол - 2:0! В 37-та минута обаче Франк Рибери върна Франция в мача, а в 69-та звездата на Бордо Йоан Горкуф вкара с топовен изстрел от окло 25 метра. Топката се удари в горната греда и не остави шанс на Богдан Лобонц.

Сърбите победиха с класическото 3:0 Литва в Белград. Литовците, които доскоро водиха в групата и имаха 6 точки от два мача не успяха да издържат на натиска на Сърбия. Бранислав Иванович, Милош Крашич и Никола Жигич донесоха победата на съседите ни. В 74-та минута Климавичиус бе изгонен и остави гостите с човек по-малко.

След тези мачове подреждането в Група 7 е крайно интересно. Лидер е Сърбия с 6 точки. Литва имат същия точков актив, но са с по-лоша голова разлика. Австрия, Франция и Румъния имат по 4, а Фарьорите имат една точка.

АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
158