Уодъл: Играчите на Англия загубиха своята увереност


Н. Гавазов

Уодъл: Играчите на Англия загубиха своята увереност

Знаменитият в миналото полузащитник на националния отбор на Англия Крис Уодъл сподели своето мнение за представянето на "Трите лъва" на Световното първенство по футбол. Според него, всички проблеми в момента идват от това, че играчите не са уверени и са загубили вярата в себе си.

"По време Англия достигаше до полуфинали на Световните и Европейски първенства. Сега големия въпрос е ще излезе ли от групите. Работата е в увереността. По-точно в нейната загуба. Момчетата не вярват в себе си. Отборът, който игра силно и стана победител в групата си по време на квалификациите, сякаш го няма. А хората са същите. Всички казват, че са оптимистично настроени. Но не е така. Вижда се колко са омърлушени. Чиста психология е това. За съ6жаление не зная как може да им бъде върната увереността. Ако имаше някакви специални таблетки - чудесно. Но не съществуват такива неща. Остава им единствено да си повярват сами. Ако това не стане, след мача със Словения те ще се приберат у дома си", заяви Уодъл в интервю за BBC.

"Теоретически могат да победят. Но точно преди мача им с американците говорехме, че ще успеят, а след това същото се повтори и с Алжир. Нищо подобно не се случи. А сега даже равен не ни устройва. При това, словенците ще се защитават с всички сили, а знаете, че могат да контраатакуват отлично, по-добре от САЩ и Алжир. Вече не зная какво ще се случи", завършва Уодъл.

 

  Сподели
141