Саркози се нае да тушира скандалите в националния отбор на Франция


Н. Гавазов

Саркози се нае да тушира скандалите в националния отбор на Франция

Скандалите около френския национален отбор принудиха лично президентът на страната Никола Саркози да се заеме със случая. Държавният глава ще пристигне днес на тренировъчната база на тима и ще разговаря с играчи и треньори. Както е известно, Анелка нападна Доменек след злополучния за „сините" мач с Мексико, а по-късно бе отстранен от отбора. Вчера се завихри поредния скандал, след като футболистите напуснаха тренировката и се прибраха в хотела си, а кондиционния треньор Дюверн си хвърли акредитацията и за малко не се сби с Патрис Евра. По - късно пресаташето на отбора огласи откритото писмо на играчите до медиите, в което те съобщават причините за напускането на тренировъчното игрище.

„Ние отказахме да участваме в днешните тренировъчни занимания, заради решението на Федерацията по футбол на Франция да изключи от отбора Никола Анелка", се казва в писмото.

По-късно босовете на футбола във Франция излязоха със съобщение, в което се казва, че решението за изгонването на Анелка е било взето след внимателно обмисляне и след среща с Никола и капитана Евра, а скандалите петнят името на Франция по света.

 

  Сподели
151