Португалия ще постигне трудна победа над КНДР


Н. Гавазов

Португалия ще постигне трудна победа над КНДР

Португалия - Северна Корея
Стадион: "Грийн Пойнт", Кейп Таун
Дата: 21.06.2010
Час: 14:30
Съдия: Пабло Посо Кинтерос (Чили)


В среща от група G на Световното първенство по футбол един срещу друг излизат два отбора, чиято първа среща помежду им е преди почти 44 години на Мондиал 1966. Тогава азиатците в 24 минута вече водеха с 3:0, но Португалия имаше в редиците си иконата Еузебио, който след 35 минути доведе нещата до 4:3 в полза на европейците, и в крайна сметка Северна Корея загуби с 3:5. Жребият събра отново двата отбора в една група, в която присъствието на Бразилия като фаворит е безспорно и второто място остава единственото за което трябва да се преборят Кот д'Ивоар и Португалия.

В първия си мач на Мондиала отборът на Карлош Кейрош показа само на моменти някои проблясъци на добра игра и хората му се стремяха повече да не загубят, отколко да спечелят срещата, което ако бе станало щеше да даде огромно предимство на европейския тим. Единственото по-опасно положение бе ударът на Роналдо от далечно разстояние, удар, който не успя да промени резултата. Звездата на Реал Мадрид, който поиска защита от реферите трудно отбелязва голове за националният си тим, а наставникът Кейрош бе разочарован от срещата, заявявайки, че неговите футболисти са искали да достигнат до победата, но противникът им е играл защитно и е разчитал само на контраатаки.

„Кот д'Ивоар отказаха да поемат инициативата в мача и разчитаха изцяло на контраатаки, и да пречат на нашите действия. Ние искахме да победим, но в крайна сметка не се „получи" заяви след срещата Кейрош.

Северна Корея бе една от приятните изненади на първенството, и въпреки, че загубиха от Бразилия с 1:2, азиатците се показаха като невероятно дисциплинирани футболисти. Те не заплашиха по никакъв начин победата на „селесао", но в същото време южноамериканците трябваше наистина да се потрудят много за победата. През уикенда избухна скандал в лагера на корейците, но се оказа, че четиримата футболисти на националния отбор, които бяха обвинени несправедливо, че са избягали, всъщност тренират нормално с групата и се готвят за двубоя в понеделник.

„Опитваме се да подобрим играта в следващия мач. Португалия е отбор, който има класата като Бразилия и ще бъде много трудно да го победим, но все пак ще се постараем да го направим", заяви старши треньорът Тае Йон Се/

Карлош Кейрош ще може да разчита на всички свои футболисти, тъй като в отбора му няма контузени играчи. Под въпрос беше включването в стартовия състав на Деко, който не игра добре в първия мач и бе заменен в 62 минута от Тиаго. Бразилецът с португалски паспорт обаче се контузи в петък вечер на тренировка и със сигурност отпада. Така Дани ще бъде изтеглен назад - в центъра на терена, а Шимао ще застанхе отляво на атаката. Най-вероятно специалистът ще използва отново схемата 4-3-3, като Роналдо и Лиедсон ще са на върха на нападението. Дани и Мейрелеш ще се разположат в средата на терена, а зад тях Педро.

Северна Корея излизат със схема 4-5-1, в която на върха на атаката ще бъде Тае Йон Се. Зад него ще се разположат Кван Чон, Йон Джо и Йон Хак Тактиката на корейците предполага насищане на зоната между собственото наказателното поле и централния кръг, като по този начин противника ще трябва да преодолее на практика две отбранителни линии. При овладяване на топката, същата ще се изнася много бързо в предни позиции, където ще бъде изпращана към централния нападател, който ще се опита да застраши вратата на Едуардо.

Като се има в предвид упоритостта с която азиатците се противопоставиха на Бразилия в първия си мач, както и защитната си стратегия, която е в основата на успешната им квалификационна кампания, трябва да бъдем много предпазливи в прогнозите си. От друга страна за Португалия няма да има друга алтернатива, освен победата, а с изпълнители в състава си като Роналдо, Шимао и други, тимът е в състояние да покаже добра игра и да победи.

Последни 5 мача


Северна Корея:

22 април ЮАР - Северна Корея 0:0 (Приятелски мач)
15 май Парагвай - Северна Корея 1:0 (Приятелски мач)
25 май Гърция - Северна Корея 2:2 (Приятелски мач)
06 юни Нигерия - Северна Корея 3:1 (Приятелски мач)
15 юни Бразилия - Северна Корея 2:1 (Световно първенство)

Португалия:

03 март Португалия - Китай 2:0 (Приятелски мач)
24 май Португалия - Кабо Верде 0:0 (Приятелски мач)
01 юни Португалия - Камерун 3:1 (Приятелски мач)
08 юни Португалия - Мозамбик 3:0 (Приятелски мач)
15 юни Кот д'Ивоар - Португалия 0:0 (Световно първенство)


Досегашни срещи:

Португалия - Северна Корея

1 мач
1 победа за Португалия
0 равенства
0 победи за Северна Корея
Голова Разлика: 5:3 за Португалия


Коефициенти от bet365:
Португалия - 1.36
Равен - 4.50
Северна Корея - 10.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167