Гърция - Нигерия: Кой ще има шанс да продължи напред?


П. Пенков

Гърция - Нигерия: Кой ще има шанс да продължи напред?

Последният път, когато Гърция участва на световни финали бе през 1994г., когато загубиха всичките си срещи без да отбележат гол. Тазгодишният Мондиал е втората им поява в най-престижния футболен турнир в света. Отборът на Ото Рехагел загуби първата си среща от група B, след като загуби от Южна Корея с 2:0. Това може би беше най-лошото представяне на европейските шампиони. Въпреки това, надпреварата все още не е приключила и гърците имат шанс да отскочат обратно от поражението от азиатските гиганти, когато се изправят срещу Нигерия, които загубиха първата си среща срещу Аржентина с 1:0. Една евентуална загубиха на ГЪрция би означавало отпадането им от Мондиала, но от друга страна Нигерия не изглеждаше впечатляващо срещу Аржентина, така че гърците могат поне да се доберат до точката във втория им двубой.
В състава на Гърция единствения контузен футболист е защитника на Болоня Евангелос Морас, а Ото Рехагел е вероятно да го замени с централния защитник на Ливърпул Сотирис Кирякос.

Нигерия са едни от гигантите на африканския футбол , но не изглеждаха такива срещу гаучосите. Същата съдба, както на Гърция очаква и Нигерия ако изгубят втората си среща. Едно евентуално тяхно поражение би означавало, че ще имат нула точки от два мача и напускането им на Световната купа ще бъде факт, ако Аржентина и Южна Корея запишат равенство. Нигерия може да търси победата в четвъртък, но трябва да имат едно на наум, че гърците също ще се борят с всички сили да постигнат това.
Ларс Лагербак ще трябва да избира между Чинеду Обаси и Питър Одемвингe в атакуващ план. Обаси може да запази мястото си, тъй като се представи добре срещу Аржентина.

Този двубой се оказва ключов и за двата тима, тъй като който го спечели ще има шансове да продължи напред в надпреварата. Предвид лошото предстване на Гърция срещу Южна Корея, смятам да заложа на африканския тим, който според мен ще може да излезе извън група B.

Прогноза: Гърция - Нигерия 1:2

Последни 5 срещи изиграни срещи:

Гърция:

14 ноември Гърция - Украйна 0:0 (Квалификация за СП, Бараж)
18 ноември Украйна - Гърция 0:1 (Квалификация за СП, Бараж)
03 март Гърция - Сенегал 0:2 (Приятелски мач)
25 май Гърция - Северна Корея 2:2 (Приятелски мач)
02 юни Гърция - Парагвай 0:2 (Приятелски мач)
12 юни Южна Корея – Гърция 2:0 (Световно първенство)

Нигерия:

30 януари Нигерия - Алжир 1:0 (Купа на Африканските нации)
03 март Нигерия - Конго 5:2 (Приятелски мач)
25 май Нигерия - Саудитска Арабия 0:0 (Приятелски мач)
30 май Нигерия - Колумбия 1:1 (Приятелски мач)
06 юни Нигерия - Северна Корея 3:1 (Приятелски мач)
12 юни Аржентина – Нигерия 1:0 (Световно първенство)

Досегашни срещи:


Гърция - Нигерия
2 мача
1 победа за Гърция
0 равни
1 победа за Нигерия
Голова разлика 2:2

Коефициенти на bet365:

Гърция – 4,20
Равен – 3,25
Нигерия – 2,00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167