Пиенаар: Искам да спечелим Мондиала


Н. Гавазов

Пиенаар: Искам да спечелим Мондиала

Лидерът на националния отбор на ЮАР Стивън Пиенаар в навечерието на втория мач на Световното първенство по футбол, подчерта, че е останал доволен от играта на своя отбор с Мексико. Полузащитникът на домакините на турнира призна също така, че е изпитал невероятни емоции по време на първия мач, с който бе открито първенството.

"На мен ми се струва, че ние създадохме повече голови положения през второто полувреме на срещата с Мексико. Но отборът на Хавиер Агире е наистина много добър. Той може да направи живота труден на всеки един съперник от турнира. Като цяло аз съм доволен от това как действахме, особено ме зарадва играта в отбрана. За съжаление, в началните минути вълнението бе взело връх в нашите действия, но мисля, че това е нормално за Световно първенство", заяви пред Kickoff Пиенаар.

"Никога няма да забравя този мач. Играхме срещу силен противник. На стадиона видях толкова много запалянковци, които ни поддържаха и направиха атмосферата празнична. Сега ни чака среща с Уругвай. Независимо от това, че в момента отборът ни се развива, аз силно искам да победим на Мондиала", завършва лидерът на "Бафана Бафана".

 

 

  Сподели
292