Венгер: Испания е вън от конкуренцията


Н. Гавазов

Венгер: Испания е вън от конкуренцията

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер смята, че Испания са без конкуренция в своята група. Според него, с оглед на това, което е показано до тук и качествата на останалите отбори, „Ла фурия" не би трябвало да има проблем с нито един от своите противници и класирането за следващия етап на турнира ще мине без сътресения.

„Ние често говорим за „групата на смъртта", където отборите просто се боят да не умрат. Отново виждаме, че фаворитите започват с една мисъл - да не загубят първите си срещи. В тази група е Бразилия, и аз мисля, че Потугалия и Кот д'Ивоар са доволни от равенството, което постигнаха. Африканците бяха много добре организирани, от самото начало играха своя си футбол и демонстрираха висока скорост при контраатаките. В действията на португалците между другото присъстваше безпомощността. Независимо от прекрасните си футболисти, не видях никъде колективизъм в действията. Най-лошото - европейците не създадоха пространства за своите лидери", заяви Венгер пред Eurosport.

"Що се отнася за Испания, то силата на този отбор е очевидна за всички. След триумфа на Евро 2008 и невероятните победни серии - за тях се говори, че са тим от друга планета. С внимание изгледах всичко, което се случи на старта на Мондиала и мога твърдо да заявя, че хората на Дел Боске са извън всякаква конкуренция. Но ще ми е много любопитно да видя, как те ще се справят с подобен натиск", завършва френския специалист.

 

  Сподели
154