Нулево равенство и греда на Роналдо на Кот д`Ивоар - Португалия


Л. Михайлов

Нулево равенство и греда на Роналдо на Кот д`Ивоар - Португалия

Отборите на Кот д'Ивоар и Португалия завършиха при нулево равенство в среща от група G на Мондиал 2010 състояла се на стадион Нелсън Мандела Бей. Звездата на "слоновете" Дидие Дрогба получи разрешение от ФИФА да вземе участие в мача със специална шина на ръката, но остана на скамейката до средата на второто полувреме. Въпреки присъствието на триото Криситиано Роналдо, Дани и Лиедсон отборът на Карлош Кейрош не можа да вземе трите точки.

Португалия започна мача активно и в 11-ата минута Роналдо имаше чудесен шанс да открие резултата, но ударът му от 25 метра срещна десния стълб на вратата пазена от Бубакар Бари. Последва отговор от страна на възпитаниците на Свен Горан Ериксон с два упасни шута на Тиоте и Тиене, но след това до края на първата част двата тима играха значително по-предпазливо без да създават опасности.

След почивката Кот д'Ивоар поглеждаше по-сериозно към противниковата врата, като най-много положения за гол създаде нападателят Жервиньо. В 65-ата минута в игра влезе Дидие Дрогба на мястото на съотборника си в Челси Саломон Калу. В 80-тата минута Роналдо отправи опасен удар от фаул от около 30 метра, но топката мина малко над напречния стълб.

  Сподели
185