Отизивите след Аржентина - Нигерия


П. Пенков

Отизивите след Аржентина - Нигерия

Както знаете Аржентина започна с победа с 1:0 над Нигерия участието си на 19-ото Световно първенство по футбол. “Гаучосите” предвождани от легендата Диего Марадона записаха първи три точки благодарение на ранен гол на Габриел Хайнце. Ето какво заявиха от двата лагера след края на срещата:

Диего Марадона, Треньор на Аржентина

Това беше важна стъпка за нас, но трябва да направим доста подобрения ако искаме да стигнем до финала. Срещата се разви както предполагах и ако бяхме реализирали положенията си щяхма да говорим за фантастичното ни представяне. Ако позволиш на противника си да владее топката по-продължително време, то ще трябва да си платиш сурово. Печеленото на двубои ние прави по-уверени, което е доре, а ако успеем да продължим добрата си серия тогава играчите ще се повярват.

Ларс Лагербак, Треньор на Нигерия

Малко съм разочарован от резултата, но въпреки това съм горд от представянето на играчите ми. За жалост направихме грешка, която им позволи да отбележат, а на такова високо ниво ако изгубиш концентрацията си само за секунда ще трябва да си платиш. Точно това стана и с нас. Ако не бяхме сгрешили можехме да си тръгнем с точката.

Гонсало Игуаин, Нападател на Аржентина

Тази победа беше важно, след като Южна Корея спечелиха мача си. Това просто е първата ни среща. Предстой ни дълъг път. Срамно е, че не успяхме да ги "убием" рано-рано, а личен аспект това беше една от тези нощи, когато не беше писано да отбележа. Както казах, това е добро начало, което е най-важното на този етап.

  Сподели
166