Фърдинанд: Първата ми нощ след контузията беше доста дълга


Н. Гавазов

Фърдинанд: Първата ми нощ след контузията беше доста дълга

Рио Фърдинанд ще се завърне в Англия, след съботният мач на „Трите лъва" с отбора на САЩ, който е в рамките на група С от започващото на 11 юни Световно първенство. Както е известно, защитникът на Манчестър Юнайтед се прости миналия петък с мечтите си да бъде капитан на своя отбор по пътя му към славата на Мондиал 2010, поради контузията която получи след сблъсъка си по време на тренировка с Емил Хески. От изповедта на Рио става ясно, че то е знаел, че за него турнира е приключил още след като е усетил болката в коляното.

„Това е пълна лудост, абсолютно нещастен случай", заяви Фърдинанд относно инцидента с Хески.

"Топката бе изпод единия крак на Хески и аз исках да се опитам да му я отнема отзад - той всъщност не ме видя и в следващия момент двамата загубихме баланс, и с цялата тежест на тялото си Емил натисна коляното ми", коментира Рио.

„Той няма никаква вина за случая. Това просто бе един ..... неестествен инцидент, който може да се случи по всяко време и няма нищо общо със старите ми травми", допълва защитникът на Юнайтед.

„Разбрах, че няма да мога да участвам на Световното първенство веднага след като паднах на земята - доста преди да мина скенера. Отидох на изследвания просто за да потвърдя опасенията си. Всичко това е много разочароващо", каза още Фърдинанд.

„Първата ми вечер беше една доста дълга нощ. През главата ми премина всичко - къде бях и как щях да представям страната си на Световното първенство. Да бъда на такъв турнир и да бъдем победители в него, но в един момент виждах как мечтите ми се изплъзват изпод краката. В тази дълга вечер аз мислех ето за такива неща", разкрива подробности Фърдинанд.

„Но след като помислих по-добре, на следващия ден си казах, че има много по-зле от мен. Аз не съм умрял и не както някои никога да не могат да играят футбол отново. Надявам се в клиниката да бъда възстановен и съвсем скоро да бъда в състояние да се завърна към игра", продължава Рио.

Фърдинанд ще гледа мача на своите съотборници в събота в Рустенбург, след което ще се завърне на Острова, където заедно с милионите фенове ще подкрепя „Трите лъва" от телевизионния екран.

„Винаги е трудно да гледаш мач, в който можеше да участваш и ти. Но сега не ми остава нищо друго, освен да се съсредоточа върху оздравяването си", завършва Рио.

 

  Сподели
183