И Нани изгоря за Мондиала


Т. Михайлов

И Нани изгоря за Мондиала

Крилото на Манчестър Юнайтед и Португалия Луиш Нани е поредната голяма звезда, която ще пропусне Световното първенство в ЮАР, потвърдиха от Португалската футболна федерация.

Футболистът пропусна тренировката на “мореплавателите” в събота заради контузия в рамото, която не изглеждаше толкова сериозна. Оказва се обаче, че ситуацията е по-тежка от очакваното и вместо Нани в ЮАР ще играе халфът на Бенфика Рубен Аморим.

“Заради контузия в лявата ключица на Нани и след направени обстойни изследвания бе взето становище, че футболистът не е готов за игра. Медицинското досие ще бъде предоставено на медицинския щаб на Манчестър Юнайтед”, гласи съобщението на Португалската федерация.

Решението е голям удар за Нани и шансовете на Португалия за добро представяне в Южна Африка. Халфът преди седмица вкара гол в приятелската среща срещу Камерун и в края на сезона показа блестяща форма.

Заместника му Аморим ще отпътува днес за Южна Африка и до края на деня трябва да се присъедини до към националния си отбор. 25 годишния централен полузащитник може да играе отдясно на отбраната, както и в халфовата линия.

 

  Сподели
182