Хосе Енрике: Испания може да спечели Световното първенство


.

Хосе Енрике: Испания може да спечели Световното първенство

Действащият европейски шампион Испания е един от фаворитите за спечелването на Световното първенство в Република Южна Африка, което започва на 11 юни, твърди звездата на Нюкясъл Хосе Енрике. Халфът на "свраките" е изпълнен с увереност, че след триумфа в Австрия и Швейцария, сега Ла Фурия Роха може да повтори успеха си от Евопейското първенство и да вдигне трофея от Мондиала в ЮАР. 

"Испания е една от страните, които може да спечелят Световното първенство, но ще е много трудно. Вероятно има осем отбора, които са с реални шансове да триумфират с титлата. Англия е още един от фаворитите за първото място", сподели Енрике за Journal Live. "Очакванията към Испания са много високи, защото ние все пак сме европейски шампиони. Не мисля, че някога ще имаме по-голям шанс за спечелване на Мондиала, с оглед на играчите, които притежаваме в момента", продължи той.

"Това обаче не означава, че тези очаквания ще се сбъднат. Испания е побеждавала много други национални отбори, но това не е гаранция за нищо, тъй като когато Световното първенство започне нещата са различни. Нуждаем се и от малко късмет", завъши футболистът на Нюкясъл. 

 

  Сподели
28