Цвайер: Благодарение на VAR взехме правилните решения


Н. Гавазов

Цвайер: Благодарение на VAR взехме правилните решения

Немският арбитър Феликс Цвайер, който по време на вчерашния приятелски мач между националните отбори на Франция и Испания на два пъти се възползва от помощта на видеоасистентите в ключови епизоди от срещата, положително оцени ролята на системата на видеопомощника на арбитъра (VAR).

Напомняме, че в началото на второто полувреме Антоан Гризман вкара гол с глава след подаване от играч, който се намираше в засада. Страничният съдия зачете попадението, но Цвайер отмени гола с помощта на видеоасистента.

В края на мача Жерар Деулофеу вкара гол за Испания, но страничния съдия видя засада в ситуацията. Независимо от това голът бе зачетен след съвещание между Цвайер и видеоасистентите, които съобщиха, че не е имало засада. Цялата процедура отне 40 секунди.

"Това бе положителен тест. Благодарение на видеоповторенията ние правилно решихме всички ситуации. Взаимодействието с видеоасистентите бе точно, бързо и много професионално. Играчите с уважение се отнесоха, когато им казах, че разговарям с видеоасистентите", заяви Цвайер.

 

  Сподели
97