Камерун - Гана: Черните звезди най-после ще сломят неукротимите лъвове


Н. Гавазов

Камерун - Гана: Черните звезди най-после ще сломят неукротимите лъвове

Камерун - Гана
Стадион: "Стад дьо Франсвил", Франсвил
Дата: 02.02.2017г.
Час: 21:00
Съдия:

"Неукротимите лъвове" от Камерун и "Черните звезди" от Гана се срещат в мач, победителят от който ще се класира за финала в Купата на Африка 2017. Преди началото на турнира не бяха много тези, които предвиждаха, че колективът на Хуго Броос ще се добере до този стадий на състезанието, заради бойкота на някои основни играчи, но камерунците успяха да се промушат през групата, а в четвъртфиналите хвърлиха бомбата, отстранявайки Сенегал. Впрочем, мачът с фаворита е показателен за това колко тактически дисциплинирани са играчите от Камерун, които издържаха натиска на сенегалците и успяха да докарат срещата до дузпи, в които имаха по-голям късмет.

Гана нямаше никакви проблеми с излизането си от групата, в която бяха още Египет, Мали и Уганда. Хората на Аврам Грант спечелиха първите си два мача и се класираха за плейофите най-рано от всички отбори, а в четвъртфиналите победиха борбения тим на ДР Конго с 2:1 още в редовното време. Този мач ще се запомни с многото нарушения и битки по всички кътчета на терена и с това, че в крайна сметка класата взе връх над духа и бързината.

Камерун и Гана ще повторят полуфиналния сблъсък в Купата на Африка 2008, който се проведе в Гана. Тогава "несломимите лъвове" напълно заслужиха името си, побеждавайки големия фаворит с късен гол на Алаин Н'Конг.

Интересното е, че "черните звезди" нямат победа над своя съперник в Купата на Африка, записвайки загуба и две равенства. Утре вечер Гана ще търси своята първа победа над един от най-неудобните си съперници.

Очакванията са за много здрав мач. И двата тима показаха добро ниво на тактическа дисциплина, както и много добра техника и открит футбол. Предполага се, че същото ще видим и утре вечер, в много равностоен двубой и поради тази причина efbet е дал толкова високи коефициенти за мача. Напълно сме съгласни с букмейкъра. Относно победителя, ще го кажем така: почитателите на по-рисковите залози с чиста съвест могат да заложат на Камерун. За останалите "Х" или "2" изглежда напълно реално.

Прогноза: Камерун - Гана 0:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Камерун:

10 януари Камерун - Зимбабве 1:1 (Приятелска среща)
14 януари Буркина Фасо - Камерун 1:1 (Купа на Африканските нации)
18 януари Камерун - Гвинея-Бисау 2:1 (Купа на Африканските нации)
22 януари Камерун - Габон 0:0 (Купа на Африканските нации)
28 януари Сенегал - Камерун 0:0 - 4:5 след дузпи (Купа на Африканските нации)

Гана:

13 ноември Египет - Гана 2:0 (Квалификация за СП2018)
17 януари Гана - Уганда 1:0 (Купа на Африканските нации)
21 януари Гана - Мали 1:0 (Купа на Африканските нации)
25 януари Египет - Гана 1:0 (Купа на Африканските нации)
29 януари ДР Конго - Гана 1:2 (Купа на Африканските нации)


Досегашни срещи:

Камерун - Гана

6 срещи
1 победа за Камерун
3 равенства
2 победи за Гана
Голова Разлика: 5:3 за Гана

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
117