Египет - Мароко: Гвоздеят на четвъртфиналите


Н. Гавазов

Египет - Мароко: Гвоздеят на четвъртфиналите

Египет - Мароко
Стадион: "Стад дьо Порт-Джентил", Порт-Джентил
Дата: 29.01.2017г.
Час: 21:00
Съдия:

Седемкратният победител в Купата на Африка Египет ще бъде домакин на Мароко в четвъртфинален мач от Купата на африканските нации 2017. "Фараоните", които за последно триумфираха през 2010 година, са се насочили към своята осма титла в турнира и от показаното до тук, хората на Ектор Купер имат всички основания да предявят своите претенции към титлата. Мароко от своя страна постоянно е поставян сред фаворитите, но "атласките лъвове" с още по-голяма упоритост се провалят в почти всеки турнир и засега остават с единствената си титла от 1976 година. Кой кого ще повали в стремежа си да изпълни своите амбиции?

Египет стартира с неочаквано равенство срещу Мали, но все пак спечели групата си, в което нямаше нищо изненадващо, въпреки че в квартета се намираше и тимът на Гана. Нещата обаче не изглеждаха толкова гладки преди последните мачове в груповата фаза, защото загуба от "черните звезди" и победа на Мали над Уганда щеше да означава отпадане на "фараоните". Хората Ектор Купер обаче вместо да опитат да направят удобно равенство с Гана, взеха, че победиха съперника си и така завършиха първи в групата.

Що се отнася до Мароко, хората на Херве Ренар са истинска енигма. "Атласките лъвове" започнаха с изненадващо поражение от ДР Конго и мнозина веднага отписаха тима. Успехът срещу аутсайдера Того бе рутинен, но съперникът в последния мач изглеждаше много заплашително и малко бяха тези, които вярваха в мароканците за мача им с шампионите. Северняците обаче изиграха срещата тактически много грамотно, устояха на масирания натиск на съперника и умело се възползваха от своя момент. Победата с 1:0 изхвърли Кот д'Ивоар от турнира и прати напред Мароко.

Именно поради горните обстоятелства утрешната среща е гвоздеят на програмата за четвъртфиналите на Купата на Африка 2017. Имаме явен лидер и тим, който е способен на гръмки сензации. В добавка, интригата се допълва от факта, че това е регионално дерби. Точно за товаefbet
https://www.efbet.com/BG/541/sports#bo-navigation=282241.1,393841.1&action=market-group-list&market-mg=86111279.1&event=8146986.1

е дал такива високи коефициенти за този мач, с което няма как да не се съгласим.

Очакванията са за много грамотна игра от страна на двата тима, с по-голямо владение на топката от страна на египтяните и здрава защита и тактическа дисциплина от мариканците. Не бива да очакваме много положения за гол и във връзка с това равенството изглежда най-реалистично. Съветът ни е да използваме именно знак "Х" в нашите залози, а за тези, които не са склони към риск, най-добре ще бъде, ако играят "двоен шанс - Египет или равен".

Прогноза: Египет - Мароко 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Египет:

13 ноември Египет - Гана 2:0 (Квалификация за СП2018)
08 януари Египет - Тунис 1:0 (Приятелска среща)
17 януари Мали - Египет 0:0 (Купа на Африканските нации)
21 януари Египет - Уганада 1:0 (Купа на Африканските нации)
25 януари Египет - Гана 1:0 (Купа на Африканските нации)

Мароко:

04 януари Мароко - Буркина Фасо 1:0 (Приятелска среща)
09 януари Мароко - Финландия 0:1 (Приятелска среща)
16 януари ДР Конго - Мароко 1:0 (Купа на Африканските нации)
20 януари Мароко - Того 3:1 (Купа на Африканските нации)
24 януари Мароко - Кот д'Ивоар 1:0 (Купа на Африканските нации)


Досегашни срещи:

Египет - Мароко

23 срещи
2 победи за Египет
10 равенства
11 победи за Мароко
Голова Разлика: 25:11 за Мароко

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144