Зимбабве - Тунис: Изненадата витае във въздуха


Н. Гавазов

Зимбабве - Тунис: Изненадата витае във въздуха

Зимбабве - Тунис
Стадион: "Стад д'Ангондже", Либървил
Дата: 23.01.2017г.
Час: 21:00
Съдия: Денис Дембеле (Кот дИвоар)

Зимбабве и Тунис се срещат в мач от третия кръг на груповата фаза на Купата на Африка 2017, като резултатът от срещата ще прати единия от двата тима в плейофите, а другия ще се прибере у дома си.

"Воините" претърпяха поражение срещу Сенегал с 2:0, но това не е изненада, защото "Лъвовете на Теранга" бяха с втори най-добър коефициент преди старта на турнира, а сега са втори. Хората на Калисто Пасува направиха всичко възможно срещу фаворита, раздадоха се на терена, но така и не успяха да неутрализират атакуващата мощ на сенегалците, допускайки няколко грешки в отбрана, което се оказа достатъчно за успеха на съперника. Така Зимбабве остана само с точка и има нужда от задължителна победа и на благоприятен изход в мача на Алжир, за да продължи напред.

Тунис събра дотук 3 точки и ако не загубят срещата, "картагенските орли" ще се класират за следващия етап на състезанието, но при положение, че Алжир не победи фаворита Сенегал. До тази ситуация се стигна, след като Тунис спечели дербито на Севера с Алжир и загуби с 2:0 от Сенегал.

Очертава се много интересен мач, с отлични възможности за почитателите на залозите. Повечето специалисти, а и букмейкърски къщи отдават своите предпочитания на арабите - коефициентът на efbet за победа на Тунис е 1.66, а за успех на Зимбабве е 5.10. Това не е изненадващо и потвърждава предварителните коефициенти за спечелване на турнира, които бяха 20/1 към 100/1 в полза на Тунис.

Напълно сме съгласни с тези предварителни прогнози, защото поне на книга северняците разполагат с по-качествен състав и имат много по-голям опит от участие в големи турнири. В този смисъл нашият съвет към по-консервативните почитатели на залозите е да използват "2" или "Х" в своята игра. В добавка може да се използват и други опции, които на efbet са много интересни, като например, "ще има ли автогол в мача", "брой тъчове през първите десет минути"или "аутове през първите десет минути".

От друга страна в лагера на Зимбабве цари много приповдигнато настроение от равенството с другия фаворит Алжир. От изказвания на играчи и треньори лъха оптимизъм и готовност за пълно раздаване на терена и е очевидно, че "воините" ще дадат битка на именития си съперник. Възможно ли е станем свидетели на огромна изненада? Защо не? В един мач може всичко да се случи, особено когато единият от съперниците няма какво да губи. Освен това отличният коефициент на efbet напълно съответства на риска да се доверим на Зимбабве. В тази връзка срещата Зимбабве - Тунис е от онези сблъсъци, в които изненадата витае във въздуха и съветът ни към почитателите на изненадите е да опитат и знак "1".

Прогноза: Зимбабве - Тунис 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Зимбабве:

13 ноември Зимбабве - Танзания 3:0 (Приятелска среща)
26 декември Кот дИвоар - Зимбабве 0:0 (Приятелска среща)
10 януари Камерун - Зимбабве 1:1 (Приятелска среща)
15 януари Алжир - Зимбабве 2:2 (Купа на Африканските нации)
19 януари Сенегал - Зимбабве 2:0 (Купа на Африканските нации)

Тунис:

30 декември Страна на Баските - Тунис 3:1 (Приятелска среща)
04 януари Тунис - Уганда 2:0 (Приятелска среща)
08 януари Египет - Тунис 1:0 (Приятелска среща)
15 януари Тунис - Сенегал 0:2 (Купа на Африканските нации)
23 януари Алжир - Тунис 1:2 (Купа на Африканските нации)


Досегашни срещи:

Зимбабве - Тунис

1 среща
0 победи за Зимбабве
1 равенство
0 победи за Тунис
Голова Разлика: 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
123