ДР Конго - Мароко: В битка за второто място


Н. Гавазов

ДР Конго - Мароко: В битка за второто място

ДР Конго - Мароко
Стадион: "Стад дОйем", Ойем
Дата: 16.01.2017г.
Час: 21:00
Съдия: Хамада Нампиандраза (Мадагаскар)

Конго и Мароко излизат във втория мач от група С, в която са отборите на Того и Кот д'Ивоар. Ако погледнем предварителните прогнози на букмейкърите и специалистите, категоричен фаворит в квартета са "слоновете", а "атласките лъвове" са с два пъти по-големи шансове от "леопардите" за класиране за плейофите. Аутсайдер е тимът на Того. С една дума, днешната среща между Конго и Мароко е своеобразен финал за второто място в групата, а това означава, че хората на Флориан Ибенге могат да надскочат себе си и да дадат битка на другия фаворит. А това е чудесна възможност за почитателите на залозите да потърсят изненадата и съответно коефициентът, носещ по-добра печалба.

Конго проведе чудесна квалификационна кампания, постигайки 5 победи и едно поражение. Така тимът завърши първи в групата, пред Ангола, Мадагаскар и Централна Африка. По време на предишното издание на КАН Конго завърши трети в групата си. Що се отнася до сегашното участие, тимът бе разтресен от скандал, след като играчите бойкотираха една от тренировките през миналата седмица. Вчера обаче стана ясно, че проблемът с плащането на премиите е решен и според треньорския щаб, играчите са амбицирани за битка.

Мароко имаше проблеми с участието си в турнира, след като бе дисквалифициран, заради отказа да домакинства на предишното издание, заради опасността от епидемията ебола. Местната федерация обаче спечели Арбитражното дело и тимът бе върнат в първенството, където постигна пет победи и допусна само една загуба в квалификациите.

"Леопардите" са без големите си звезди Яник Боласие, който е с контузия и без Беник Афобе, който прекрати международната си кариера. "Атласките лъвове" не могат да разчитат на Софиан Буфал и Нордин Амрабат, а също така на някои други играчи, които добре проведоха квалификациите, но се контузиха в навечерието на турнира. Все пак тук личат имената на Бенатиа, Менидл, Бусуф, Обади, Ел Араби, а не по-малко внушително изглежда името на старши треньора Ерве Ренар, който има две титли в КАН и е един от най-опитните специалисти.

Мароко е един от фаворитите за излизане от групите. Отборът е в добра форма и очакванията са да спечели този мач. FUTBOL TV обаче отново препоръчва внимателно да бъде обмислена тази среща и да не пропускаме възможността да потърсим изненадата. Причината е, че това е дерби, първи мач, а и много често се случва така, че играчите на даден тим, в който е имало скандали, се мобилизират и показват футбол над възможностите си. Може и да грешим, но съветът ни е да не игнорираме знак "Х" и по възможност да го използваме заедно с очакваната "двойка".

Прогноза: ДР Конго - Мароко 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

ДР Конго:

04 септември ДР Конго - ЦАР 4:1 (Квалификация за Купата на Африка)
04 октомври ДР Конго - Кения 0:1 (Приятелска среща)
08 октомври ДР Конго - Либия 4:0 (Квалификация за СП2018)
13 ноември Гвинея - ДР Конго 1:2 (Квалификация за СП2018)
05 януари Камерун - ДР Конго 2:0 (Приятелска среща)

Мароко:

11 октомври Мароко - Канада 4:0 (Приятелска среща)
12 ноември Мароко - Кот дИвоар 0:0 (Квалификация за СП 2018)
15 ноември Мароко - Того 2:1 (Приятелска среща)
04 януари Мароко - Буркина Фасо 1:0 (Приятелска среща)
09 януари Мароко - Финландия 0:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

ДР Конго - Мароко

1 среща
0 победи за ДР Конго
0 равенства
1 победа за Мароко
Голова Разлика: 3:0 за Мароко

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
122