Льов: Разширение на Мондиала? Турнирът ще загуби нивото си, както Евро 2016


Н. Гавазов

Льов: Разширение на Мондиала? Турнирът ще загуби нивото си, както Евро 2016

Старши-треньорът на националния отбор на Германия Йоахим Льов изрази недоволството си от идеята за разширяване на количеството участници на Световните първенства по футбол.

"ФИФА и УЕФА носят отговорност за това. Те трябва да придобият чувство на мярка, за да намерят правилния баланс между комерсиалната и спортната част на турнирите. Ако погледнете последните няколко години, топ играчите са на предела на възможностите си. Трябва да бъдем по-внимателни, за да не се прекалява с прекалено голямо количество мачове, качеството не бива да страда", заяви Льов.

"Феновете могат да се отвратят заради това, интересът да започне да гасне. Трябва да се помисли за някои ограничения, за да се запази високото качество на продукт като футбола. Към момента Световното е много балансирано. Не ми харесва сегашната тенденция отборите да менят тактиката си и да не атакуват. Турнирът ще загуби своето ниво, както се случи на Евро 2016, когато Португалия излезе от групата като трети с три точки", каза още немецът.

 

  Сподели
135