Ходжсън: Не искам да чувам думата Исландия никога повече


И. Ангелов

Ходжсън: Не искам да чувам думата Исландия никога повече

Бившият мениджър на английския национален отбор Рой Ходжсън заговори, че никога повече не иска да чува думата "Исландия" след напускането на Англия на Евро 2016 точно срещу този отбор. "Трите лъва" бяха елиминирани от аутсайдера, който се представи отлично на състезанието, а Ходжсън призна изненадата си от това:

"Никога не искам да чувам думата Исландия повече. Този мач дойде като огромна изненада. Всичко преди срещата ни примами във фалшиво чувство на сигурност. Не само треньорите, но и играчите. Ние направихме подготовката си за мача с Исландия и тя мина добре. Тренировките бяха добри, всички бяха мотивирани.

"Навлязохме в срещата, мислейки, че сме по-добрият отбор, имаме по-добрите играчи, в добра форма сме, уверени сме да стигнем до края - и след няколко минути игра ние поведохме. Те вкараха веднага след това и това беше шок, а тогава дойде и вторият гол и изглеждаше, че те са в екстаз от това, то възстанови вярата им в участието и по някаква причина нашите играчи замръзнаха малко.

"Започнахме да виждаме страх и увереността ни се понижи и след това започваш да мислиш: 'Какво да направя, за да спра това?' През второто полувреме си мислиш: 'Това не може да стане, това е много лош момент, ние няма да преживеем такъв резултат', като опитваш да противопоставиш: 'Какво да направим, какви промени?' Така половината ти същност мисли тактически, а в другата сърцето ти бие учестено защото нещата не се получават.

"В подготовката направихме всичко за да играем без страх. Трябваше да се издигнем над въпроса: 'Каква ще е реакцията ако загубим?' И именно това си припомнихме на полувремето. Но това бяха само думи. Да кажеш на някого да не се страхува са само думи и не знаеш какво означава страх за него. А и да не забравяме, че имаме работа с млади играчи. Ние знаехме, че можеше да дойде момент, в който да получим критики за това, че нямаме стари кучета на терена, но решихме да градим бъдеще.

"Теренът не помогна и ние направихме най-лошия си мач в състезанието, който те елиминира. Доволен съм, че играчите преживяха напускането и сега виждам добър отбор."

  Сподели
179