Класика за Бразилия в голямото дерби с Аржентина


FUTBOL-TV

Класика за Бразилия в голямото дерби с Аржентина

Бразилия записа класическа победа с 3:0 над Аржентина в очаквания с огромен интерес мач от световните квалификации в зона Южна Америка. Двубоят на "Ещадио Минейрао" в Бело Оризонте бе доста интересен, но в крайна сметка "Златистите" бяха тимът, който се поздрави с победата, като по този начин се откъсна на 8 точки пред големия си съперник във временното класиране.

Головете за успеха на "селесао" отбелязаха Фелипе Коутиньо (24), Неймар (45) и Паулиньо (59). Иначе трябва да се отбележи, че в 17-ата минута Фернандиньо извърши поредното нарушение срещу Меси, но беше пожален и не получи втори жълт картон въпреки претенциите на аржентинеца.

Така се стигна до 24-ата минута, когато бразилците откриха резултата чрез Филипе Коутиньо, който нахлу пред наказателното поле, увлече няколко защитници на Аржентина след себе си и със силен удар препарира Ромеро.

В добавеното време на първата част Неймар удвои аванса на своя тим, завършвайки светкавична контраатака. Това беше гол номер 50 за Неймар с националната фланелка, като пред него във вечната класация останаха само трима - Ромарио с 55, Роналдо - 62 и Пеле със 77.

В 59-ата минута Паулиньо стигна до звездния си миг, след като Ренато Аугусто успя да му върне топката и нападателят на китайския Гуанджоу Евъргранде не сбърка - 3:0 за Бразилия.

  Сподели
111