Анонс на световните квалификации - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на световните квалификации - срещите в събота

Азербайджан - Норвегия
Срадион: "Олимпийски", Баку
Дата: 08.10.2016 г.
Час: 19:00
Съдия:

Азербайджан започна кампанията си с победа 1:0 над Сан Марино. Това обаче бе едва втори успех на тима в квалификации от 2014 година, като предишната победа бе над Молдова. Що се отнася до Норвегия, скандинавците започнаха с домакинско поражение 3:0 срещу Германия, което едва ли е изненадало някого. Разочарованието за феновете дойде от факта, че техните любимци не отправиха нито един удар към немската врата.

Двата отбора са се срещали четири пъти, като норвежците имат три победи. Единственото равенство дойде през миналото лято, в мач от квалификациите за Евро 2016, като изненадата е, че това се случи в Осло.

Ясно е, че Норвегия има отличен шанс да се върне на победния път и е фаворит в мача, но от друга страна скандинавците не са толкова убедителни напоследък и имат само две победи в последните си десет мача, освен това северняците са в серия от три поредни загуби. Въпросът е, заслужава ли си риска да се потърси друг резултат освен "2"? Нашият отговор е - да.

Прогноза: Азербайджан - Норвегия 1:1

 

 

Армения - Румъния
Срадион: "Републикански", Ереван
Дата: 08.10.2016 г.
Час: 19:00
Съдия:

Армения се противопостави на Дания в стартовия мач от квалификационната кампания, но в крайна сметка загуби с 1:0. Трябва да кажем, че арменците показаха много положителни неща в тази среща, включително и прословутата си борбеност. Румъния започна с 1:1 срещу Черна гора в много скучен мач, в който нямаше доминиращ отбор. Ударите към двете врати бяха само 6, а головете паднаха след 85-та минута.

Статистиката показва, че румънците имат две победи и равенство в трите си мача с арменците. Последният мач между двата отбора бе през 2006 година, когато балканците победиха с 2:0.


Фаворит в двубоя е Румъния и очакванията са, че гостите ще спечелят мача. Нашата гледна точка обаче е както в предишната среща - не е толкова голям риска, ако не играем "2" в срещата, освен това коефициентът на bet365 за равенство през първото полувреме е 2.00.

Прогноза: Армения - Румъния 0:0

 


Черна гора - Казахстан
Срадион: "Подгорица", Подгорица
Дата: 08.10.2016 г.
Час: 19:00
Съдия:

И двата отбора постигнаха добри резултати на старта на кампаниите си. Черна гора гостува на Румъния и успя да измъкне точката, като много умело наложи своя затворен стил на игра. Казахстан изненада европейската футболна общественост с 2:2 срещу Полша у дома си. Шокът е още по-голям от факта, че казахите губеха с два гола на полувремето, но показаха характер срещу Левандовски и компания.

Интересен и загадъчен двубой с оглед на това, че съперниците показаха хитрост в първите си срещи. В Подгорица обаче трудно се играе, а и Казахстан има само три победи във всички квалификационни мачове.

Прогноза: Черна гора - Казахстан 2:0

 


Северна Ирландия - Сан Марино
Срадион: "Уиндзор Парк", Белфаст
Дата: 08.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Северна Ирландия измъкна нулево равенство при гостуването си на Чехия на старта на кампанията и сега ще посрещне съперник, срещу който може да запише лесна победа. Впрочем, това си мислеше и Азербейджан при гостуването си на Сан Марино, но представителите на кавказката република постигнаха само минимален успех от 1:0.

Ин все пак, каквото и да кажем за този мач, домакините са фаворити и ще е нереално да търсим изненада в двубоя. Очакванията са за лесна победа на островитяните, с голове през двете полувремена.

Прогноза: Северна Ирландия - Сан Марино 5:0

 


Шотландия - Литва
Срадион: "Хемптън Парк", Глазгоу
Дата: 08.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Шотландия започна кампанията си с победа 5:1 над скромния Малта. Но резултатът само привидно показва лесна победа за британците. Снодграс откри в 9-та минута, а домакините изравниха в 13-та. Натискът на гостите намери своята реализация едва в 53-та минута, когато Мартин отново изведе шотландците напред. Малтийците при това останаха с човек по-малко и всичко приключи катастрофално за тях - Снодграсс вкара още два гола, а Флетчър един.

Литва изпусна победата срещу един от фаворитите в групата Словения. Северняците поведоха с 2:0, но словенците намалиха в 77-та минута, а в 90-та вкараха второто си попадение. Така този мач се размина със сензацията, но и полученият резултат е не по-малко изненадващ.

Шотландия има само две загуби от последните си 11 домакинства, като британците записаха 4 победи в този период. Литва е слаб гост и има 8 загуби от последните си 11 мача, в които вкараха само два гола. Очакванията са за победа за домакините, които обаче трябва да положат максимални усилия, за да вземат трите точки.

Прогноза: Шотландия - Литва 1:0

 

Словения - Словакия
Срадион: "Стожице", Любляна
Дата: 08.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия:

Словения се измъкна от конфузна загуба в Литва с късен гол в мача, след като губеше с 2:0 в 77-та минута. Това реми дойде след домакинска загуба срещу Турция и равенство 0:0 в Швеция. Като цяло формата на словенците не е добра. Те са само с една победа от седем мача и с три загуби в този период.

Словакия почти измъкна равенството в срещата си с Англия, но късен гол на Адам Лалана донесе трите точки за британците. В този мач словаците играха много дисциплинирано, като организацията не бе нарушена дори след червения картон на Мартин Шкъртел в 57-та минута.

Очаква се отворен мач, с положения пред двете врати. Формата на Словакия сега изглежда по-добра от тази на съперника и евентуален успех на гостите не бива да се възприема като изненада.

Прогноза: Словения - Словакия 1:2

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160