Анонс на втори кръг от 1/16-финалите в Лига Европа


FUTBOL-TV

Анонс на втори кръг от 1/16-финалите в Лига Европа

Динамо Киев - Евертън
Стадион: "Олимпийски", Киев
Дата: 19.03.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Дениз Айтекин (Германия)

Динамо Киев успя да се върне на пътя на победата след последната си загуба - от Евертън с 2:1 в Ливърпул преди седмица. Това стана с категоричен триумф над Иличивец с 5:0 в локалната украинска лига. Голът на "Гудисън Парк" също е позитив преди тази среща, и Динамо може да се възползва от това.

Евертън успя да надгради над победата си в Европа с победа над Нюкасъл с 3:0 в английската Висша лига. Настроението в тима сега е добро, макар кампанията като цяло да е разочароваща за този отбор. Роберто Мартинес е категоричен в шансовете на англичани за прогрес.

Откъм състави, за домакините Серхий Рибалка се завръща от наказание и ще замени Сергей Сидорчук. Юнес Белханда е наказан сега, и се очаква Олег Гусев да започне от ляво. Контузени в тима са Харуна, Макаренко и Селин, а под въпрос са поставени Ленс и Шовковски.

Лейтън Бейнс бе контузен за първия мач между тези отбори, но той участва срещу Нюкасъл и се очаква да играе и тук. Гарет Бари не игра срещу Нюкасъл поради наказание и вероятно ще започне в тази среща. Тони Хибърт, Ейдън МакГиди и Брайън Овиедо са контузените, докато Пиенаар все още не е във форма за игра.

Специалистите не са категорични за поставянето на фаворит в тази среща. И двата отбора са в сравнително добра форма и имат шансовете си да прогресират. На хартия Евертън притежава по-класните играчи, но домакинството и голът на чужд терен също са фактор.

Прогноза: Динамо Киев - Евертън 1:1

 

Аякс - Днепър
Стадион: "Амстердам Арена", Амстердам
Дата: 19.03.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Алексей Кулбаков (Беларус)

Украинският отбор продължава да изненадва със своята игра в Лига Европа. По всичко изглежда, че възпитаниците на Мирон Маркевич нямат намерение да спират с отстраняването на гръцкия Олимпиакос. Победата в първата среща с Аякс от осминафиналите прави Днепър лек фаворит в реванша, още повече, че украинците демонстрираха здрава защита срещу холандците, почти не давайки шансове на съперника си, което накара Франк де Бур за заяви вчера, че мачът ще е много труден и отборът му няма да се хвърля в авантюри.

Отсъстващи: Цимплинг и Фишер от домакините, Федецки, Ротан, Ззуля, Мазух и Матеус от гостите.

На книга мачът би трябвало да бъде равностоен, но тук ще отворим една скоба - гостите са без трима ключови футболисти, които изтърпяват наказания. Дали това няма да увеличи шансовете на Аякс за краен успех в мача.

Прогноза: Аякс - Днепър 2:0

 

 

Рома - Фиорентина
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 19.03.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)

Рома влиза в тази среща след разочароваща загуба с 2:0 от Сампдория в понеделник. Това бе само втората среща за тима на Руди Гарсия в Серия А на "Олимпико", а собствената му публика освирка играчите след последния съдийски сигнал. Те ще очакват отговор от играчите и треньора тук.

Късната победа с 2:1 над Милан придвижи Фиорентина на 5 точки от Рома в Италия, а това със сигурност е помогнало на настроението преди този важен мач. Миналата седмица виолетовите позволиха на своя опонент да вземе гол като гост и това поставя Рома в добра позиция. Подобно на своя противник гостите търсят подобрение във формата, след като в последното гостуване до столицата те загубиха от Лацио с 4:0.

Радя Наинголан е наказан за домакините, а Кастан и Строотман са контузени. Очаква се Рома да излезе с полузащита от Сейду Кейта, Даниеле Де Роси и Миралем Пянич. Виктор Ибарбо и Майкон са поставените под въпрос. Така Тоти ще запази мястото си в атака, а Ляич може да започне вместо Итурбе, който не игра добре срещу Сампдория.

Джузепе Роси, Федерико Бернардеши и Марио Гомес са с травми за Фиорентина, като Бабакар и Савич са под въпрос. Очаква се Ричардс да запази мястото си, макар да бе заменен от Йоакин на почивката срещу Милан в понеделник.

Рома не се представя добре в последно време и няма да разчита на Наинголан. Има вероятност да не видим възможно най-атрактивния мач тук, като има възможност да се стигне и до продължения и дузпи.

Прогноза: Рома - Фиорентина 1:1

 

Севиля - Виляреал
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 19.03.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Мартин Аткинсън (Англия)

Севиля има голямо предимство преди този мач, знаейки че Виляреал трябва да вкара три гола за да има някакви шансове да обърне резултата от миналата седмица. 

Гостите ще трябва да атакуват от самото начало и по този начин могат да станат уязвими на контра-действия. Запазването на суха мрежа при такава стратегия ще е трудна задача. 

Ключовият полузащитник Грзегорз Кришовяк е наказан след картона си миналата седмица и ще бъде заменен от Щефан Мбиа, който ще застане до Висенте Ибора. Няколко от титулярите са на един жълт картон от наказание - Наваро, Карико, Витоло и Видал. Вероятно Кевин Гамейро отново ще води атаката след като се представи добре в миналия мач с този опонент.

За гостите Томас Пина се завръща от наказание, но Жауме Коста сега е наказан след натрупани картони. Адриан Марин и Бруно са контузени. Виктор Руис и Матео Мусачио пропуснаха мача през уикенда с травми, като Баили и Дорадо са готови отново да започнат.

Севиля няма загуба у дома цял сезон, а и очакванията са това статукво да се запази с оглед тежката ситуация на опонента.

Прогноза: Севиля - Виляреал 1:0

 

Динамо Москва - Наполи
Стадион: "Арена Химки", Москва
Дата: 19.03.2015 г.
Час: 19:00
Съдия: Бас Нихаус (Холандия)


В първи реванш от фазата на на 1/16-финалите в Лига Европа един от фаворитите в турнира Наполи гостува във все още мразовитата Москва, а съперник на неаполитанците е отборът на Динамо. Италианският тим спечели първата среща с 3:1 и е фаворит за продължаване напред.

Преди седмица Динамо Москва допусна първа загуба в европейските клубни турнири този сезон. Руският гранд записа 7 победи и 1 равенство в своята група, а в предишния кръг играчите на Станислав Черчесов елиминираха и действащия белгийски шампион Андерлехт. Двубоят на „Сан Паоло" започна отлично за Динамо, след като ветеранът Кевин Курани откри още във 2-ата минута, но преди почивката домакините вече бяха осъществили пълен обрат. За настоящия двубой единственият отсъстващ за Динамо е Зобнин, който е наказан.

Отборът на Наполи доказа защо е определян като основен претендент за шампионския приз във втория по сила турнир на Стария континент. Неаполитанците показаха характер преди седмица и въпреки ранното попадение, което инкасираха във вратата си след по-малко от 120 секунди игра, играчите на Рафаел Бенитес осъществиха пълен обрат, като до 30-ата минута вече водеха в резултата. Големият герой на вечерта бе аржентинският национал Гонсало Игуаин, който се отчете с всичките голове за своя тим. За тежкото гостуване в Москва под въпрос до последно ще са Бритос, Инсинье, Мичу и Сунига.

Прогноза: Динамо Москва - Наполи 2:1

Торино - Зенит
Стадион: „Олимпико", Торино
Дата: 19.03.2015 г.
Час: 22:05
Съдия: Матей Йуг (Словения)


В един от късните реванши от 1/16-финалите в Лига Европа на „Стадио Олимпико" в Торино едноименният отбор посреща руският гранд Зенит. Първият двубой в Санкт Петербург завърши 2:0 в полза на Зенит и сега гостите са определяни за фаворити за продължаване в следващата фаза.

Домакинът Торино ще се опита да надскочи себе си и да елиминира водачът в руската Премиер лига. Предишният опонент, който „биковете" прободоха, бе испанският Атлетик Билбао. След 2:2 в Италия двата отбора оставиха развръзката за реванша на „Сан Мамес", а в автономната баска провинция Торо спечели с 3:2, като на три пъти повеждаха в резултата. Сега обаче задачата пред играчите на Джампиеро Вентура е много по-деликатна, тъй като неговите възпитаници трябва да заличат два гола пасив. За настоящия двубой отсъстващ е наказаният Бенаси, а под въпрос е Масиело.

Зенит вече е с единия крак на осминафиналите. Преди седмица руският гранд спечели двубоя на своя „Петровский" край река Нева с 2:0, а попаденията в срещата бяха дело на Витцел и Кришито. Така играчите на Андре-Вилаш Боаш са на 90 минути от това да играят след няколко седмици друг мач в Европа, но преди това тимът от Санкт Петербург трябва да удържи аванса си. За гостуването в Торино наказан е Хави Гарсия, а Аршавин, Файзулин и Кержаков са контузени.

Прогноза: Торино - Зенит 1:1

 

 

Бешикташ - Брюж
Стадион: "Ататюрк", Истанбул
Дата: 19.03.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Сергей Карасьов (Русия)

Още при жребия специалистите определиха Бешикташ за фаворит в сблъсъка. Все пак турците отстраниха от 1/16-финалите не кой да е, а Ливърпул, което говори много. Но първата среща срещу белгийците показа, че сегашният Брюж с нищо не е по-слаб от Ливърпул в евротурнирите. Истанбулци откриха резултата с гол на Тьоре, което по никакъв начин не притесни белгийците. Домакините показаха характер и отговориха на турците с два гола.

Отсъстващи: Кейбаши, Милошевич, Соса и Куртулуш, а гостите са без Васкес, Енгелс и Колман,

Предполага се, че домакините ще започнат мощно мача, подкрепяни от своята публика. Няма съмнения, че Бешикташ е фаворит, но турците могат да страдат, ако прекалено много се увлекат в атаки. Очаква се Брюж да играе по-прибрано, да задържа топката когато я овладее и да дебне за грешки в защитата на противника.

Прогноза: Бешикташ - Брюж 2:1

 

 

Интер - Волфсбург
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 19.03.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Марк Клатънбърг (Англия)

Преди началото на осминафиналите в Лига Европа Италия се считаше за главен фаворит в турнира, но след загубите на Интер и Торино, това вече не е така. Двубоят между Волфсбург и „нерадзурите" в Германия започна добре за гостите, които поведоха с гол на Паласио. След почивката обаче италианците изтърваха контрола на мача и в крайна сметка претърпяха поражение с 3:1.

Двата отбора изиграха по един двубой от вътрешните си първенства през уикенда. Интер не успя да победи Чезена и това удари по амбициите на тима за класиране в топ 3 на Серия А. Волфсбург обаче бе безпощаден към Фрайбург и след 3:0 „вълците" продължават да отстояват второто място в класирането на Бундеслигата.

Отсъстващи: Нагатомо, Шакири, Видич от домакините, гостите са без Хунт, Древес и Налдо.

Интересен мач, с неясен резултат. Ако Интер играе както през първите 20 минути на двубоя в Германия, миланци могат и да постигнат добър резултат. Но с оглед на формата на Волфсбург, едва ли немците лесно ще се предадат.

Прогноза: Интер - Волфсбург 1:1

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
202