Перфектният отбор в груповата фаза на Лига Европа


П. Пенков

Перфектният отбор в груповата фаза на Лига Европа

Журналистите на UEFA.com се заеха със задачата да определят единайсетте най-добри футболисти в Лига Европа през тези четири месеца, в които наблюдахме двубоите от груповата фаза на турнира. Ето и самата класация:

Вратар:

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/General/02/00/45/64/2004564_w2.jpg
Владислав Стоянов (Лудогорец)

Както знаете Владислав Стоянов се завърна в България през януари 2013г, след като беше отдаден под наем на Шериф Тираспол. Той бързо и успешно успя да се наложи в Лудогорец, помагайки на разградчани да спечелят титлата в българското първенство през миналия сезон. През лятото той спаси дузпа във втория квалификационен кръг на Шампионска лига срещу Слован Братисалва, а освен това запази четири чисти мрежи в общо шестте мача, които изигра Лудогорец в Лига Европа.

Защитници:


Гонзало Родригес (Фиорентина)

Много почитатели на футбола опрделят Фиорентина, като един от най-приятните за гледани отбори в Италия, като определено 29-годишният бранител има своята заслуга за това. Опитен, силен в единоборствата, притежаваш добри умения с топката, аржентинският централен защитник показа колко важен е за "виолетовите" в турнира, дори и отбелязвайки голове в двубоите с Пасош Ферейра и Днепър.


Ник Виергевер (АЗ Алкмаар)

24-годишният бранител на холандския АЗ Алкмаар предпочита да играе в центъра, но през този сезон се представи изключително добре като ляв бек. Освен това той се включваше по крилото, осигурявайки необходимите центрирания, както се случи и в мача с Макаби Хайфа, когато той асистира за единственото попадение в срещата.

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Photo/competitions/Comp_Matches/02/03/42/38/2034238_w2.jpg
Жорди Амат (Суонзи Сити)

След като напусна Еспаньол през това лято, Амат нямаше много възможности да покаже качествата си във Висшата лига, но именно турнира Лига Европа му даде шанс за изява. Благодарение на стабилното си представяне в поредица от двубои той успя да впечатли достатъчно мениджърът на "лебедите" Михаел Лаудруп.


Ян Вертонген (Тотнъм)

Белгийският национал, който предпочита да играе както в средата така и на левия фланг, се оказа изключителен помощник за тима, което се вижда от това, че Тотнъм показа една от най-добрите защитни линии в турнира Лига Европа. 26-годишният Вертонген притежава нужната увереност с топката, а освен това е сложен добре физически, което му позволява да печели въздушните единоборства. В допълнение той се разписа и в пилотния кръг от надпреварата, при победата над Шериф Тираспол с 2:0.

Полузащитници:


Бебрас Натчо (Рубин Казан)

Бебрас Натчо може да бъде наистина определен като най-добрият се представящ полузащитник на отбора в последните три сезона. Израелският халф предоставя нужните остри подавания за съотборниците си, което му гарантира титулярното място почти във всеки двубой. Той записа името си сред голмайсторите на три пъти в груповата фаза, но същевременно регистрира и пет асистенции, с една повече от Камус от Генк и Алан от Ред Бул Залцбург.


Ханс Андреасен (Есберг)

Капитанът на Есберг, който се присъедини към отбора през миналата зима от Одензе, доказа, че може да бъде важна част от състава. Опитният 34-годишен полузащитник умее да разчита впечатлващо играта, като предоставя пасове от висока класа за по-младите си съотборници.


Фабиен Камус (Генк)

28-годишният национал на Тунис се завърна в Генк през лятото, след като прекара един сезон под наем в Троа, Франция, където е и родното му място. Той се нареди втори в класацията на УЕФА в груповата фаза по показателя на най-много точни подавания, което говори за класата му и важността му в състава на Генк.

Нападатели:


Анрей Ярмоленко (Динамо Киев)

Ярмоленко е лидерът в Динамо и същовременно голмайсторът на отбора в Лига Европа. По принцип играещ като централен нападател, Ярмоленко често мени позицията си на левия фланг, откъдето пробива отбраната на съперникът. Почти не изпитваш умора, 24-годишният наскоро отбеляза 14-я си гол с фланелката на Украйна, което го изкачи до Топ 3 в ранглистата на Украйна - до имена като Андрий Шевченко (48 гола) и Серхий Ребров (15 гола).


Олджан Адин (Трабзонспор)

Нападателят на Трабзонспор, който може да играе еднакво добре и на двата фланга, показа огромния си принос за отбор, отбелязвайки 5 попадения и записвайки 3 асистенции в груповата фаза. Негова запазена марка са опасните включвания на скорост, както и силните шутове при преки свободни удари.


Алaн (Ред Бул Залцбург)

Австрийският Ред Бул Залцбург определено може да се похвали с двойката си нападатели в лицето на Алан и Джонатън Сориано. Алън обаче спечели мястото си в класацията, поради изключителното си представяне при победата с 3:1 над Стандарт Лиеж с четвъртия кръг от груповата фаза. Сориано пък след този мач получи травма в слабините, оставайки съотборника сам в предни линии, но определено Алaн показа, че може да се справи сам, впечатлвайки мениджъра Роджер Шмидт.

  Сподели
275