Анонс на по-интересните срещи от Лига Европа


FUTBOL-TV

Анонс на по-интересните срещи от Лига Европа

Валенсия - Кубан Краснодар
Стадион: "Местая", Валенсия
Дата: 12.12.2013г.
Час: 20:00
Съдия: Мирослав Зелинка (Чехия)

Кубан Краснодар ще пътува до Валенсия в опит да се класира сред последните 32 отбора във втория по значение европейски турнир. Руснаците са 3 точки зад тима на второ място Суонзи Сити и ще успеят да си подсигурят продължаване с победа на гости в Испания и изненадваща загуба на Суонзи с 4 гола на гости на Санкт Гален.

На практика това вероятно означава, че Кубан вече се е сбогувал със състезанието, но какви ли не изненади сме виждали в любимия спорт. Валенсия посреща руснаците знаейки, че вече са първи в групата след 4 победи и една загуба в първите 5 кръга.

Преди 2 месеца Валенсия победи с 2:0 в Русия, но сега ще видим отслабен състав, който ще даде шанс на гостите. Освен всичко за Валенсия ще липсва и контузеният вратар Висенте Гуаита.

Прогноза: Валенсия - Кубан Краснодар 1:1

 

Тотнъм - Анжи Махачкала
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 12.12.2013г.
Час: 22:05
Съдия: Щефан Йоханесон (Швеция)

Тотнъм вече подсигури първото си място в Група К на Лига Европа, след като в първите 5 кръга задържа 100%-тов рекорд от победи. Джърмейн Дефоу и Насър Чадли вкараха в последната среща на тима в турнира, но сега се очаква те да пропуснат срещата и Андре Вилаш-Боаш да даде почивка на много от титулярите си.

Анжи загуби само веднъж в Лига Европа досега в сезона и това е в контраст с формата на тима в Русия. Така този тим ще има шанс да продължи добрата си форма срещу отслабената постройка на домакините от Лондон.

Ян Фертонген, Йонес Кабул, Влад Чирише и Хари Кейн са контузени за домакините, а Емануел Адебайор е поставен под въпрос за срещата. Освен всички тези имена обаче Вилаш-Боаш вероятно ще се лиши от още от звездите си след добре свършената работа, а ще видим имена като Кенет МакКой, Кевин Стюарт и Райън Фредерикс.

Анжи остава без победа в руската Висша лига, като Одил Ахмедов и Ласина Траоре са контузени за тази среща. Гаджи Гаджиев вероятно ще заложи на печелившата си постройка за Европа, която почти успя да му донесе и победа през уикенда срещу Кубан Краснодар.

Дори с отслабен състав домакините ще са фаворит в този мач. Анжи някак поддържа добра форма в този турнир, но този сезон това просто не е отбор, който може да се бори за отличия.

Прогноза: Тотнъм - Анжи 1:0

 

Санкт Гален - Суонзи
Стадион: "AFG Арена", Санкт Гален
Дата: 12.12.2013г.
Час: 20:00
Съдия: Лиран Лиани (Израел)

Гостите от Суонзи Сити трябва да регистрират само точка, за да са сигурни в продължаването си сред последните 32 отбора в Лига Европа. Михаел Лаудруп показва добра форма в Европа, а сега посреща и суперзвездата си Мичу обратно в състава.

Гален има история с изненадващи резултати в Европа, а победа с 4 гола би дала шанс на Кубан при победа над Валенсия в групата да продължи напред. Тимът на Джеф Сайбене победи Кубан с 2:0 в четвъртия кръг на груповата фаза на Лига Европа, а да не забравяме как в 2000-ата година този тим тръшна Челси в Купата на УЕФА след загуба на "Стамфорд Бридж" с 1:0 с победа тук на "ЕйЕфДжи Арена" с 2:0.

През октомври Уейн Раутлидж вкара за 1:0 в Уелс и сега Суонзи ще се надява да не последва примера на "сините" от Лондон.

Добра новина за Суонзи е завръщането на Мичу, но титулярният вратар Микаел Ворм е аут с травма в коляното. За Гален нападателите Даниел Сикорски и Дженгис Кавушевич са контузени дълготрайно, а бранителят Марио Муч е наказан.

Прогноза: Санкт Гален - Суонзи 0:2

 

Фиорентина - Днепър
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 12.12.2013г.
Час: 20:00
Съдия: Артур Диас (Португалия)

Фиорентина и Днепър се класираха за плайофите на Лига Европа, но сега двата отбора трябва да определят кой ще заеме първото място в група Е на втория по значение клубен турнир на Стария континент.

Италианският отбор е лидер в класирането, с четири победи и равенство от пет мача. Освен това "виолетовите" вкараха десет гола, а допуснаха само два - рядко представител на Серия А се е отнасял толкова сериозно към участието си в Лига Европа.

За Днепър това ще е последният мач през календарната година, тъй като украинският шампионат се намира в пауза, която ще приключи на 1 март. Относно участието на днепропетровчани в Лига Европа, те също се представят много добре и записаха четири победи от пет мача. Единствената загуба е у дома срещу Фиорентина, но това поражение силно повлия върху класирането на двата фаворита в групата - ако украинците не бяха загубили срещата, сега те щяха да са лидери с точка пред противника си.

Очакванията са тази вечер да се получи равностоен двубой. Гостите ще се опитат да вземат реванш за поражението в първата среща, чиито резултат в нея не бива да ни заблуждава по никакъв начин, тъй като тогава Днепър стана жертва на контраатаките на своя противник. Логиката сочи, че трябва да се доверим на Фиорентина, но не бива да изключваме вероятността да станем свидетели и на равенство.

Прогноза за: Фиорентина - Днепър 1:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
268