Анонс на по-интересните срещи от Лига Европа


FUTBOL-TV

Анонс на по-интересните срещи от Лига Европа

Тотнъм - Шериф
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Тотнъм
Дата: 07.11.2013 г.
Час: 22:05

Тотнъм е фаворит за спечелване на Лига Европа, а това бе потвърдено от представянето на клуба в Група К на втория по значение европейски клубен турнир. Мениджърът Андре Вилаш-Боаш знае, че победа ще гарантира продължаването на тима напред, затова очакваме силна 11-ка от англичаните.

Молдовците от Шериф в момента са на върха в локалната Дивизиа Насионала, но те ще трябва да поработят над прехвърлянето на добрата си форма в Европа. Този състав има шансове да пребори Анжи и Тромсьо за второто място, но това ще трябва да стане с цената на точки срещу Тотнъм.

Лондончани спечелиха 3-те кръга до момента, вкараха 7 гола и не допуснаха нито един. В последната среща на гости в Молдова те спечелиха срещу този опонент с 2:0. Известни проблеми в състава са отсъствията на Насер Чадли, Емануел Адебайор и Дани Роуз, а Кайл Ноутън е под въпрос.

Традиционно може да видим отслабен състав в това състезание, ако сравняваме с типичната постройка в локалната Висша Лига за тима на Вилаш-Боаш, което означава, че Брад Фридел може да замени Юго Лорис на врата, а Етиен Капу може да започне първи мач от септември насам.

Шериф ще се надява да отмъсти на именития си съперник, но наставникът Вячеслав Руснац няма да разчита на наказания Мели. Всички останали обаче са в пълно здраве за гостите. Нападателят Исмаил Иса може да започне този мач, след като донесе победата за своите в последния мач в молдовската лига - 3:2 срещу Рапид Джидиджици.

Въпреки това обаче Тотнъм притежава огромна сила в дълбочината на състава и всички очаквания са за рутинна победа пред домакинската публика.

Прогноза: Тотнъм - Шериф 3:0

Коефициенти от bet365:
Тотнъм - 1.14
Равен - 9.00
Шериф - 26.00

 

Кубан Краснодар - Суонзи Сити
Стадион: "Кубан", Краснодар
Дата: 07.11.2013 г.
Час: 19:00

Суонзи се изправя пред дълго пътуване за този мач в опит да надделее над отбор, който взе точки след 1:1 в Уелс. Тогава дузпа, вкарана от Джибрил Сисе в добавеното време донесе равенството за руснаците на "Либърти Стейдиъм".

Това бе първата загуба на точки за уелсците в Лига Европа този сезон, а сега те са само на точка пред Валенсия, която е втора в Група А.

Кубан има малко проблеми в състава си, след като трябва да се справя без услугите на Мохамед Радиу, Игор Армас и Богдан Каруйкин. И тримата пропуснаха дербито на Краснодар през уикенда, а изгледите са те да отсъстват още време. Цораев и Кубулов също пропуснаха онзи мач, но поради наказания и сега ще ги видим в игра.

Суонзи може да приеме обратно Бен Дейвис, макар че Нийл Тейлър най-вероятно ще запази позицията си на левия бек. Пабло Ернандес претърпя тежки времена с контузията си в началото на сезона, но сега е поставен под въпрос и може да има роля в мача. Всичко останало е наред за Микаел Лаудруп и той може да ротира играчи свободно.

Със заложеното първо място в групата на карта, Лаудруп вероятно ще предпочете по-силна постройка в опит да вземе точките от това гостуване. Въпрос на индивидуалност е как дългото пътуване до Русия ще се отрази на всеки от неговите футболисти, но по принцип класата на тима от Висшата лига е поне ниво над тази на руските домакини.

Прогноза: Кубан Краснодар - Суонзи Сити 1:1

Коефициенти от bet365:
Кубан Краснодар - 2.80
Равен - 3.40
Суонзи Сити - 2.65

 

Рубин Казан - Уигън Атлетик
Стадион: "Централний", Казан
Дата: 07.11.2013 г.
Час: 19:00

Момчетата на Оуен Койл имат възможността да се целят в първото място на Група Д, след като в последния кръг те достигнаха до 1:1 с този опонент на "ДиДабълЮ Стайдиъм". С една победа в това тежко гостуване те биха били близо до продължаване напред, макар и с неубедителни представяния до момента.

След трите кръга до момента именно руснаците са на върха в групата със 7 точки след победите над Зулте и Марибор, а Уигън изостава само с 2 на своя опонент и първото място е на масата в тази среща.

Победа на Рубин пък ще постави руснаците в перфектна позиция за оставащите мачове и ще снеме от напрежението, което се нагнети напоследък над клуба в руската Висша лига. От 15 кръга Рубин има само 17 точки, а тима се намира само на 4 места над дъното.

Междувременно, Уигън победи Хъдърсфилд с 2:1 през уикенда и Оуен Койл е уверен, че може да постигне нова победа, макар и на път. След изпадането си от елита на Англия, Уигън е на 10-ата позиция в Чемпиъншип, но в последните 7 срещи има само 1 загуба и е на 4 точки от местата на плейофите.

Койл няма нови проблеми в лазарета - аут са Гари Колдуел, Шон Малоуни, Али Ал-Хабси, Иван Рамис и Скот Карсън. Контузията на двамата вратари означава, че 21-годишният Лий Николис ще дебютира в Европа тук.

Рубин няма победа в последните си 5 срещи във всички състезания, а в неделя Ростов задържа тима за 0:0, като този мач идва след загубата през седмицата с 4:2 от втородивизионния Лух Владивосток.

Курбан Бердиев обаче може да се похвали с рекорд в Европа. Последната домакинска загуба на този отбор в европейско състезание дойде в далечната 2006-07 Купа на УЕФА, а от тогава изминаха 22 домакинства. Тима е и в почти пълно здраве, само без своя топ-реализатор Хосе Рондон.

Прогноза: Рубин Казан - Уигън 1:1

Коефициенти от bet365:
Рубин Казан - 1.44
Равен - 4.50
Уигън - 9.00

 

Санкт Гален - Валенсия
Стадион: "ЕйЕфДжи Арена", Санкт Гален
Дата: 07.11.2013 г.
Час: 20:00

Полузащитникът на Валенсия - Шави Фуего предупреди своите съотборници, че не трябва да подценяват Гален в тяхната среща от Лига Европа и Група А. Тимът от Примера Дивисион победи само преди 2 седмици своя опонент с 5:1 в Испания, което повдигна Лос Че до второто място в групата - на точка зад Суонзи и 3 пред Гален.

Отново Валенсия ще е тежък фаворит в този мач, но Фуего изказа своето мнение пред медиите. Победата през уикенда над Хетафе с 1:0 означаваше край на поредица от 3 мача без дори равен. Победата повдигна напрежението от Мирослав Джукич и така неговия отбор е на 9-ата позиция в Ла Лига.

Санкт Гален загря за тази среща с класическа победа над Лаусан, което пък прекрати поредица от 5 мача без победа за домакините. Този резултат покачи тима на Джеф Зайбене до 4-та позиция в швейцарската Суперлига, на 4 точки от лидера Базел. За тази среща гостите няма да разчитат на двата титулярни бека в състава - Жоао Перейра и Андрес Гуардадо.

Прогноза: Санкт Гален - Валенсия 0:3

Коефициенти от bet365:
Санкт Гален - 3.70
Равен - 3.60
Валенсия - 2.10

 

Лацио - Аполон
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 07.11.2013 г.
Час: 22:05

Лацио ще посрещне Аполон в мач от четвъртия кръг на Лига Европа и ще търси победата, което ще се превърне във важна крачка за "орлите" не само към плейофите на турнира, но и в борбата за първото място в групата. Преди две седмици двата тима не се победиха на кипърска земя и завършиха при резултат 0:0, което бе планът-минимум за италианците. Така след този мач римляните имат 5 точки в своя актив, изоставайки на два пункта от лидера Трабзонспор, докато Аполон събра 4 точки и с оглед на програмата до края, колективът от островната държава намали шансовете си за излизане от групите.

Трудно е да кажем чия форма е по-добра, тъй като разликата в първенствата е очебийна. От последната среща между тези два тима Лацио победи като домакин Дженоа, завърши наравно на терена на Милан, а през уикенда претърпя изненадващо домакинско поражение от Дженоа. В момента столичани се намират на седмо място в таблицата за класиране с 15 точки от 11 мача. Аполон пък постигна две победи във вътрешния шампионат и уверено води класирането с 21 точки от осем мача.

Изходът от този двубой в голяма степен зависи от това, с какъв състав ще излязат домакините. Предполага се, че гостите пристигат с най-доброто, с което разполагат, докато с оглед на последните резултати на Лацио в Серия А, Владимир Петкович може да извърши някои ротации, така че да даде почивка на важни футболисти за важната среща с Парма през уикенда. Все пак нека отчетем, че италианците са по-опитният тим и дори с втория си отбор превъзхождат своя съперник, който може би повече ще се отбранява и контраатакува, отколкото да се опита да изнесе играта напред и да рискува да отвори свободни пространства за противника. Колкото и парадоксално да звучим не бива да изключваме евентуално равенство, но ако нямаме право на двоен шанс и трябва да използваме само един знак в прогнозата си, разумното би било да използваме "единицата".

Прогноза за: Лацио - Аполон 2:1


Коефициенти от bet365:
Лацио - 1.25
Равен - 5.50
Аполон - 11.00

 

ПСВ - Динамо Загреб
Стадион: "Филипс", Айндховен
Дата: 07.11.2013 г.
Час: 20:00

Това е двубой между два отбора, които бяха сочени за фаворити за излизане от групата, но силната игра на Лудогорец обърка прогнозите на специалистите и най-вече сметките на утрешните съперници. След три изиграни мача ПСВ заема второ място в класирането с четири точки, докато Динамо Загреб е с пункт в своя актив, който спечели преди две седмици при домакинството си на холандския отбор. Двата тима спретнаха скучно нулево равенство, без особено опасно да застрашат вратите си, което в крайна сметка облагодетелства българския първенец.

Домакините влизат в мача с повече кадрови проблеми. Отсъстващи са Виналдум, Зоет и Парк, а Бакали и Шаарс са под въпрос. За гостите няма да играе само Хюсеинович.

Интересен мач се очертава в Айндховен. Домакините имат нужда от победа, ако искат да повишат шансовете си за второто място и при благоприятен развой на другия мач да започнат да мислят дори за лидерската позиция. За загребчани също няма друга алтернатива освен победата. Ако хърватите претърпят поражение, те на практика ще се сбогуват с шансовете си за участие в плейофите. Логиката сочи да се доверим на ПСВ, въпреки кадровите проблеми в холандския отбор. Динамо има само един отбелязан гол в последните си три мача и едва ли колективът на Мамич ще успее да го направи и тук.

Прогноза за: ПСВ - Динамо Загреб 1:0


Коефициенти от bet365:
ПСВ - 1.40
Равен - 4.30
Динамо - 8.00

 

Пандури - Фиорентина
Стадион: "Клуж Арена", Клуж Напока
Дата: 07.11.2013 г.
Час: 20:00

Пандури посреща Фиорентина в мач, който е последен шанс за румънците да направят нещо относно класирането си за плейофите на турнира. Тимът от северната ни съседка има само една точка, спечелена на терена на Пасош де Ферейра, докато италианският отбор е с пълен актив, което означава, че победа на "виолетовите" ще ги изпрати в следващата фаза на турнира.

В миналия кръг флорентинци прегазиха с 3:0 своя съперник, който не успя да създаде нито едно опасно положение. Оттогава насам двата тима изиграха по три мача, в които постигнаха по две победи като гости и регистрираха по една домакинска загуба. Пандури се намира на четвърто място в румънското първенство с 23 точки от 13 мача, докато Фиорентина е шести с 21 точки от 11 срещи.

Няма никакво съмнение, че фаворит в двубоя са гостите, които разполагат с по-качествени футболисти. Въпросът е с какъв състав ще излезе Винченцо Монтела в този мач и дали няма да остави някои от титулярите си на пейката с оглед на предстоящия мач в Серия А. Все пак логиката сочи, че трябва да се доверим на италианския отбор.

Прогноза за: Пандури - Фиорентина 0:1


Коефициенти от bet365:
Пандури - 5.25
Равен - 4.00
Фиорентина - 1.50

 

Още прогнози очаквайте до края на днешния ден и утре...

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
224