Айнтрахт - Бордо: В битка за първото място в групата


Н. Гавазов

Айнтрахт - Бордо: В битка за първото място в групата

Айнтрахт - Бордо
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 19.09.2013г.
Час: 20:00
Съдия: Андре Маринър (Англия)


Айнтрахт Франкфурт и Бордо ще се срещнат в стартовия мач на груповата фаза на Лига Европа и пред представителя на Бундеслигата стои нелеката задача да прекъсне добрата серия на "жирондистите" срещу немските отбори. В групата се намират още кипърския АПОЕЛ и Макаби Тел Авив и според повечето специалисти, двубоят тази вечер ще е своеобразен финал за първото място в група F на Лига Европа. Дали наистина е така, ще разберем на 12 декември когато са последните двубои в квартета.

Айнтрахт достигна до този етап на втория по значимост клубен турнир в Европа, след като в плейофите франкфуртци убедително се справиха с Карабах. В Бундеслигата нещата за Фее започнаха да се оправят. Тимът, който през миналия сезон завърши на шесто място в първенството на Германия, започна кампанията си с тежка загуба от новака Херта, последва поражение от Байерн Мюнхен и мнозина определиха Айнтрахт като жертва на синдрома на "втория сезон". Отговорът на "орлите" не закъсня - в следващите си два мача те постигнаха две чисти победи, а в третата среща - срещу Борусия Дортмунд - се противопоставиха достойно на Борусия Дортмунд.

Бордо избягна кошмара на плейофите заради победата си в Купата на Франция през миналия сезон и започва борбата в Лига Европа направо от груповата фаза, поради това може да съдим за формата на "жирондистите" от представянето им в Лига 1, а там положението е ужасно. Бордо има само една победа - като домакин с 1:0 на аутсайдера Бастия и три загуби, две от които обаче са срещу ПСЖ и Монако. В момента отборът има само 4 точки в своя актив, които му осигуряват 16-то място в класирането.

Предполага се, че домакините ще излязат с традиционната си постройка 4-1-4-1, която дава възможност както за бързо уплътняване на отбраната, така и за включването на още един футболист в атакуващите действия на тима. Относно Бордо, очакванията са, че Жило ще използва 4-3-2-1 с Диабате начело на атаката и Сайве и Ролан по крилата. Не е изключено французите да започнат мача и с трима опорни полузащитника, което означава, че гостите ще обърнат повече внимание на защитата си, но и също така ще използват всяка една възможност за организиране на мощни контраатаки. Всъщност, слабото място на немския отбор е именно контраатакуващите действия на противника и това ясно се видя в мача с Херта, който бе загубен с 1:6. Ако франкфуртци обаче са си направили нужните изводи от фиаското в Берлин, много трудно ще е за Бордо да порази вратата на своя противник по този начин.

Така или иначе, очертава се двубоят да бъде много равностоен, много динамичен и с много положения за гол, тъй като и двата отбора обичат да атакуват. Психологическото предимство е на страната на Айнтрахт, който освен признаците на съживяване в Бундеслигата, ще има подкрепата и на своята публика. Бордо обаче е с по-голям опит, така че ще е много интересно да разберем, как ще завърши този двубой. Логиката сочи минимален успех за немците, но пък мачът е идеален за търсачите на нестандартното и няма да е изненада, ако съперниците тази вечер не успеят да се победят.

Прогноза за: Айнтрахт Франкфурт - Бордо 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Айнтрахт:

22 август Карабах - Айнтрахт 0:2 (Лига Европа)
25 август Брауншвайг - Айнтрахт 0:2 (Бундеслига)
29 август Айнтрахт - Карабах 2:1 (Лига Европа)
01 септември Айнтрахт - Борусия Дортмунд 1:2 (Бундеслига)
14 септември Вердер Бремен - Айнтрахт 0:3 (Бундеслига)

Бордо:

10 август Бордо - Монако 0:2 (Лига 1)
17 август Тулуза - Бордо 1:1 (Лига 1)
24 август Бордо - Бастия 1:0 (Лига 1)
01 септември Сент Етиен - Бордо 2:1 (Лига 1)
13 септември Бордо - ПСЖ 0:2 (Лига 1)


Досегашни срещи:

Айнтрахт - Бордо

1 среща
0 победи за Айнтрахт
0 равенства
1 победа за Бордо
Голова Разлика: 3:0 за Бордо


Коефициенти от bet365:
Айнтрахт - 1.95
Равен - 3.40
Бордо - 3.90

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
92