Анонс на срещите-реванш от 1/8-финалите на ЛЕ


Н. Гавазов

Анонс на срещите-реванш от 1/8-финалите на ЛЕ

Рубин Казан - Леванте
Стадион: "Лужники", Москва
Дата: 14.03.2013г.
Час: 19:00
Съдия: Александър Ставрев (Македония)

Рубин ще посрещне Леванте в качеството си на фаворит след нулевото равенство между двата отбора в Испания. Руснаците обаче трябва да спечелят този мач и всеки друг резултат, при който испанците отбележат гол, ще изпрати Леванте в следващата фаза на турнира.

Във вътрешното първенство Рубин започна впечатляващо втората част на сезона във Висшата лига на Русия - с победа 1:0 над Зенит в изключително интересен мач, в който герой стана Рондон благодарение на гола си в 30-та минута.

Леванте от своя страна не успя да победи Хетафе у дома си. Въпреки, че през по-голямата част от мача гостите от Мадрид се бранеха, домакините отново показаха голова немощ и неумение да реализират положенията си. По-интересното е, че в последните си три гостувания във всички турнири Леванте не само не допусна загуба, но и отбеляза голове, така че ще е интересно да видим какво ще направят испанците при четвъртия си мач извън собствения стадион.

Очакванията са за оспорван двубой. Мнозина специалисти действително определят Рубин за фаворит, но статистиката не потвърждава това. Вероятно гостите ще играят по-прибрано в очакване на своя шанс срещу може би по-разредената защита на домакините. Това е среща, която може да завърши при всякакъв резултат, включително и с победа на Леванте.

Прогноза за: Рубин - Леванте 2:1

Коефициенти от bet365:
Рубин Казан - 1.75
Равен - 3.60
Леванте - 4.75

Коефициенти от Offsidebet:
Рубин Казан - 1.75
Равен - 3.40
Леванте - 4.75

 

 

Фенербахче - Виктория Пилзен
Стадион: "Сюкрю Сарачоглу", Истанбул
Дата: 14.03.2013г.
Час: 22:05
Съдия: Мануел Грефе (Германия)


Фенербахче и Виктория Пилзен трябва окончателно да определят победителя в противопоставянето помежду си. Първата среща на чешка земя завърши с изненадващ успех за турците, така че утре вечер те ще излязат в ролята си на фаворит.

От двубоя помежду си през миналата седмица двата тима изиграха по един мач. Истанбулци пометоха с 4:1 Бурсаспор и продължават да удържат второто място в класирането. Виктория пък се наложи като гост над Млада Болеслав с 2:0 и са първи, на три точки пред втория Спарта.

Предположенията са, че домакините окрилени от своята публика ще се опитат да притиснат съперника си от първите минути и да отбележат ранен гол. Ако това се случи, не е изключено изходът на мача да бъде решен още през първото полувреме, но ако Виктория успее да издържи на първоначалния натиск на противника, може би след почивката чешките футболисти ще започнат да поглеждат напред в търсене на попадение. В полза на гостите говори статистиката, според която Фенербахче не е толкова убедителен като домакин - в последните си пет мача тук истанбулци загубиха два пъти и записаха едно равенство!

Прогноза за: Фенербахче - Виктория 2:1


Коефициенти от bet365:
Фенербахче - 1.83
Равен - 3.50
Виктория Пилзен - 4.33

Коефициенти от Offsidebet:
Фенербахче - 1.80
Равен - 3.35
Виктория Пилзен - 4.60

 

 


Бордо - Бенфика
Стадион: "Шабан Далма", Бордо
Дата: 14.03.2013г.
Час: 22:05
Съдия: Овидиу Алин Хатеган (Румъния)

Бордо ще приеме Бенфика в мач-реванш от осминафиналите на Лига Европа. Преди една седмица автогол на Карасо не позволи на французите да си тръгнат от Лисабон непобедени, така че „жирондистите" не са толкова обезсърчени от поражението си. По-скоро плашат лошите резултати във вътрешния шампионат, където Бордо постигна първа победа от месец насам - през уикенда хората на Жило се измъчиха срещу аутсайдера Бастия и за пореден път не убедиха, че заслужават да бъдат сред лидерите в класирането.

Бенфика също игра срещу аутсайдер. „Орлите" още в 33-та минута бяха решили всички въпросителни около победителя в мача си с Жил Висенте, след като Перейра, Салвио и Мелгарейо се разписаха по един път. След почивката Лима и Гайтан узакониха превъзходството на столичани, които продължават да бъдат първи, на две точки пред Порто.

Бордо - Бенфика се очертава да бъде един от „гвоздеите" на програмата от четвъртфиналите в Лига Европа. Предимството на французите идва от това, че те са домакини в мача, но въпреки това специалистите определят Бенфика за фаворит. Основанията за тези твърдения са, че „жирондистите" ще трябва да търсят гола и вероятно ще се открият, а оттам ще станат и уязвими за опасните атаки на гостите по крилата. Освен това португалците са в по-добро състояние на духа, по-добра форма и идват тук с гол преднина и отбора, който в първата среща бе абсолютен господар на терена.

Прогноза за: Бордо - Бенфика 1:1


Коефициенти от bet365:
Бордо - 3.00
Равен - 3.20
Бенфика - 2.40

Коефициенти от Offsidebet:
Бордо - 2.88
Равен - 3.15
Бенфика - 2.40

 


Зенит - Базел
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 14.03.2013г.
Час: 19:00
Съдия: Павел Гил (Полша)

Зенит за първи път при Лучано Спалети претърпя три поредни загуби. Отначало шампионите отстъпиха на „Анфийлд" от Ливърпул, а след това загубиха от Базел първата осминафинална среща от Лига Европа, а през уикенда в мач от националния шампионат бяха победени от Рубин с 1:0. В Русия започнаха да се появяват слухове за уволнението на Спалети и за замяната му с Дан Петреску, а в британските медии се появиха спекулации, свързващи Роберо Манчини със Зенит.

На обратния полюс са нещата с Базел - отборът постигна три поредни победи, допускайки само един гол при гостуването си на Сервет и това няма как да не се отрази благоприятно на моралния дух на тима, който в класирането на швейцарската Суперлига е втори, на две точки от лидера Грасхопърс.

За Зенит няма да играе централният защитник Луиш, контузени са Кришито и Анюков. До вчера на тренировките не се появяваше вратаря Малафеев, който изпитваше болки в гърба. Напълно е вероятно за първи път в мач от евротурнирите Жевно да застане между гредите.

Базел е без кадрови проблеми и вероятно гостите ще играят по-затворено, което означава, че ще разчитат на един нападател в лицето на Зоуа. На десния фланг Якин вероятно ще заложи на Деген, а може да започне мача с Щайнхьофер и по-късно да потърси разнообразие в тази част на терена. Кабрал ще бъде в опорната зона, а схемата на швейцарците ще е 4-2-3-1.

Вероятно играчите на Зенит ще искат да вкарат ранен гол, който би ги успокоил. Това обаче означава домакините да атакуват с големи сили, нарушавайки баланса си и съответно да се изложат на риск да бъдат контратакувани. Ситуацията е известна на Спалети и футболистите му, които в никакъв случай не бива да допускат попадение във вратата си. Може би Зенит ще вкара по един гол във всяко едно от полувремената, като в същото време защитата няма да предостави много шансове на играчите на Базел.

Прогноза за: Зенит - Базел 2:0

Коефициенти от bet365:
Зенит - 1.44
Равен - 4.33
Базел - 7.00

Коефициенти от Offsidebet:
Зенит - 1.45
Равен - 4.20
Базел - 6.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
106