Шалке 04 - Атлетик: Нищо добро не очаква гостите


Н. Гавазов

Шалке 04 - Атлетик: Нищо добро не очаква гостите

Шалке 04 - Атлетик Билбао
Стадион: "Фелтинс Арена", Гелзенкирхен
Дата: 29.03.2012г.
Час: 22:05
Съдия:

Шалке 04 посреща Атлетик Билбао в другия мач от четвъртфиналите на Лига Европа, в който ще станем свидетели на любопитно немско-испанско противопоставяне! Тимът от Гелзенкирхен притежава мощна атакуваща линия. Раул ням нужда от представяне, но не може да не напомним, че именно тук той намери своята втора младост, чувствайки че отново е нужен. Трябва ли да напомняме, че тук се намира и Клаас Ян - Хунтелаар, който вкарва гол почти във всеки мач и това не остана незабелязано от ръководството на клуба, което предложи на холандеца нов контракт с подобрени лични условия.

Говорейки за силата на атаката на „миньорите" следва да кажем, че до този етап на турнира те достигнаха, отстранявайки по пътя си Виктория Пилзен и Твенте. Ако мачът с чехите се получи сложен (който немците сами си го направиха), то срещу холандците Шалке 04 бе повече от категоричен, побеждавайки своя съперник у дома си с 4:1, с което заличи дефицита от един гол в Холандия. Този успех се превърна в четвърти поред във всички турнири за отбора воден от Хууб Стивънс и намери отражение в таблицата за класиране в Бундеслигата, където „кобалтовите" са трети, бетонирвайки мястото си в топ 4 и почти сигурно през следващия сезон ще представляват Германия в Шампионска лига.

Попадането на Атлетик Билбао на този етап на турнира е цяло щастие - за последно баските играха на четвъртфинал в европейски турнир през сезон 1976/77 година, когато достигнаха до финал. Миналата година тимът отпадна на 1/16-финалите от Андерлехт, след като за последно бе играл в турнира през сезон 2004/2005, когато отново успя да пробие само до 1/16-финал, отпадайки от Аустрия Виена. През настоящия сезон „баските" демонстрират добра игра и не изглеждат лошо, но ако трябва да бъдем честни, класата е това, което липсва на тима, въпреки че отбора отстрани Манчестър Юнайтед в предишния етап от Лига Европа. Докато гелзенкирхенци продължават борбата за третото място в Бунделигата, то Атлетик Билбао отдавна се отказа от тази идея, още повече, че хората на Биелса спечелиха само една точка в последните си четири мача, което ги изпрати извън топ 10 и хвърли сянка върху отбора, който победи рекордьора по титли в Англия.

За домакините няма да играят контузените Ларс Унерстал, Бенедикт Хьоведес, Кристоф Метцеледер и Ралф Фьорман. Така че Тимо Хилдебранд ще застане между гредите, а Учида ще играе на десния фланг на отбраната. Евентуално включване на Хогер в опорната зона ще бъде по-защитен вариант, отколкото Холтби, но това ще бъде лично решение на треньора и вероятно може да се получи при един благоприятен развой на мача. Схема на игра 4-2-3-1 с Хунтелаар начело на атаката.

Гостите са без контузените Карлос Курпеги, Давид Лопес, Хабиер Кастильо и Игор Мартинес. Под съмнение остава участието на Фернандо Йоренте и Гайска Токуеро. Испанският национал игра срещу Спортинг Хихон и получи лека травма, но според лекарите, той би могъл да се възстанови и да помогне на своите за мача им тази вечер. Останалата линия няма да бъде променяна и тя ще бъде същата, както срещу Манчестър Юнайтед, а схемата на игра 4-2-3-1.

Последните добри резултати на Шалке 04 контрастират с лошата форма на Атлетик. Но дали мачът в Гелзенкирхен няма да се превърне в преломен за хората на Биелса и един добър резултат тук да даде импулс за нови успехи на тима? Преди всичко баските тярбва да помислят как да неутрализират най-голяма опасност - Хунтелааар, който вкара 14 гола в последните си 9 мача във всички турнири. Очакванията са домакините да доминират от самото начало на мача и ако „кобалтовите" играят по-съсредоточено в защита, а гостите не успеят да се справят с нападателната мощ на своя противник - нищо добро не очаква Атлетик.

Коефициенти от bet365:
Шалке 04 - 2.10
Равен - 3.40
Атлетик Билбао - 3.40

Коефициенти от Offsidebet:
Шалке 04 - 2.10
Равен - 3.25
Атлетик Билбао - 3.35

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
88