Сити е готов да надиграе и другия португалски тим в ЛЕ


П. Пенков

Сити е готов да надиграе и другия португалски тим в ЛЕ

В среща от осминафиналата фаза на турнира Лига Европа - Спортинг Лисабон приема Манчестър Сити от 20:00 часа българско време. В момента Спортинг са четвъртия в подреждането в португалското първенство, като регистрираха 2 порежения в последните си 4 мача от кампанията. Въпреки това тима спечели всичките си последни четирир домакински мача, в които общо успя да допусне само едно попадение в мрежата си. В момента лъвовете изостават на 14 точки от лидера Порто, които пък бяха отстранени от Сити в миналия кръг от Лига Европа. 

Голмайсторът на домакините Рики ван Волфсвинкел е аут от състава на домакините, поради контузия. Елиас пък няма право да вземе участие в турнира и също няма да може да помогне на тима срещу Манчестър Сити. Огучи Онуеву и Алберто Родригес продължават да лекуват травми.

След като отстрани Порто от борбата с общо резултат 6:1, Манчестър Сити отново се завръща в Португалия, където този път ще се изправи срещу Спортинг Лисабон. Гражданите са временни лидери във Висшата лига, притежавайки аванс от 2 точки пред червените дяволи, което означава, че състава на Роберто Манчини не би пропилял възможността да триумфира в Лига Европа при положение, че борбата в Англия все още не е решена и Сити може лесно да загубят преднината си.

Серхио Агуеро и Давид Силва трябва да се завърнат в игра, след като не бяха включени в групата през уикенда, когато Сити надиграха Болтън с 2:0 на "Етихад Стейдиъм".  Яя Туре е наказан и няма да игра, докато Джеймс Милнър вероятно ще се появи в стартовите 11. Коло Туре ще задържи позицията си на десния фланг, поради това, че Мика Ричардс и Пабло Сабалета продължават да се борят с контузии.

Прогноза: Спортинг Лисабон - Манчестър Сити 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
177