ПСВ ще победи Бенфика, но орлите ще полетят към полуфинал


Т. Михайлов

ПСВ ще победи Бенфика, но орлите ще полетят към полуфинал

ПСВ Айндховен - Бенфика
Стадион: "Филипс", Айндховен
Дата: 14.04.2011
Час: 22:05
Съдия: Волфганг Щарк (Германия)


ПСВ Айндховен посреща Бенфика в среща реванш от ¼-финалите на Лига Европа. След 4:1 в първия двубой португалците изглеждат като абсолютен фаворит за класиране в следващата фаза, но пред своя публика “филипсите” са способни на чудо.

След като пречупи Глазгоу Рейнджърс в предишната фаза тимът на Станислав Манолев получи още по-тежка задача и то в момент, в който напрежението е холандската Ередивизи е твърде високо. “Червено-белите” са в лют спор с Твенте за титлата, като изостават на 2 точки от шампиона. ПСВ имаше възможност да излезе начело, но не се възползва от грешната стъпка на Твенте в псоледния кръг и направи само 2:2 срещу Хееренвеен у дома. Третият Аякс дебне само на точка зад “филипсите”.

Бенфика няма други цели през сезона освен атаката на трофея във втория по престиж турнир на Стария континент. От 2 кръга шампиона в Португалия е ясен и това е Порто. “Орлите” са втори на на 19 точки по-назад, но пък третия Брага е на 12 след лисабонци. В оставащите 4 кръга тази разлика едва ли ще бъде стопена и Бенфика ще получи възможност да участва в Шампионската лига и през следващия сезон. Така всички сили могат да бъдат хвърлени в Лига Европа. Това е и причината в последните 5 кръга Бенфика да има само 1 победа.

Преди първата среща историята помни 5 мача между двата съперника, при които балансът беше изравнен – 1 победа за Бенфика, 3 равенства и 1 победа за ПСВ. В Лисабон португалците са със загуба и победа, а двете срещи в Холандия приключват наравно. Първият сблъсък между съперниците е в ¼-финалите на КНК през 1975. След 0:0 в Ниската земя, Бенфика губи с 1:2 пред собствена публика. Най-паметната среща е през 1988 в Щутгарт. ПСВ печели след дузпи финала за КЕШ. През 1998 в групите на ШЛ мачовете свършват 2:1 за Бенфика и 2:2.

Макар ПСВ Айндховен да е фаворит в предстоящия двубой, Бенфика вероятно ще продължи поради отличния си аванс, извоюван на “Ла Луш”. Преди поражението си в португалската столица ПСВ нямаше загуба в 5 европейски мача и у дома едва ли ще сбърка. Много е възможно Фред Рутен да реши да запази сили на някои от играчите си, за да се гони по-реалната цел, а именно титлата в Холандия.


Последни 5 изиграни срещи:

ПСВ Айндховен:

17 март Рейнджърс - ПСВ Айндховен 0:1 (Лига Европа)
20 март ПСВ Айндховен - Утрехт 1:0 (Ередивизие)
02 април Твенте - ПСВ Айндховен 2:0 (Ередивизие)
07 април Бенфика - ПСВ Айндховен 4:1 (Лига Европа)
10 април ПСВ Айндховен - Хееренвеен 2:2 (Ередивизие)

Бенфика:

17 март ПСЖ - Бенфика 1:1 (Лига Европа)
21 март Пасош Ферейра - Бенфика 1:5 (Суперлига)
03 април Бенфика - Порто 1:2 (Суперлига)
07 април Бенфика - ПСВ Айндховен 4:1 (Лига Европа)
10 април Навал - Бенфика 2:1 (Суперлига)


Досегашни срещи:

ПСВ Айндховен - Бенфика

6 мача
1 победа за ПСВ Айндховен
3 равенства
2 победи за Бенфика
Голова Разлика: 9:6 за Бенфика


Коефициенти от bet365:
ПСВ Айндховен - 2.37
Равен - 3.40
Бенфика - 2.87

Коефициенти от Offsidebet:
ПСВ Айндховен - 2.35
Равен - 3.30
Бенфика - 2.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
224