Лайпциг ще надиграе Реал Сосиедад


И. Ангелов

Лайпциг ще надиграе Реал Сосиедад

РБ Лайпциг - Реал Сосиедад
Стадион: Ред Бул Арена
Дата: 17.02.2022 г.
Час: 22:00 ч.

Лайпциг завърши на трето място в групата си в Шампионска лига въпреки че постигна две поредни победи, включително над Манчестър Сити в Германия. Като цяло тимът има 5 победи в последните 6 мача, като единствено гостуването в Мюнхен срещу Байерн не бе спечелено в периода.

Реал Сосиедад не допусна гол в 5 от последните 6 мача във всички турнири, но последно тимът гръмко се провали срещу Реал Бетис като допусна 4 гола у дома. Това бе и единствената загуба сред последните 8 мача.

Откъм състави, при домакините само Марсел Халщенберг липсва с травма. Тимът разполага с целия си потенциал и има достатъчно дълбочина за да се поддържа свеж на няколко фронта.

При гостите наказан е Мартин Субименди след натрупани картони в Лига Европа. Вероятно е в средата да го замени Андер Гевара. Контузени тук са Начо Монреал, Карлос Фернандес и Андер Баренешеа. 

Със 7 победи от последните 9 мача у дома Лайпциг вероятно ще направи крачка към осминафиналите на Лига Европа в този случай и преди гостуването си в обратната среща в Испания.

Прогноза: РБ Лайпциг - Реал Сосиедад 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Реал Сосиедад (Иманол Алгуасил)
 
Ремиро
   
Елустондо
Норманд
Салдуа
Муньос
Гевара
Мерино
Янузай
Рафиня
Оярсабал
Исак
Силва
Нкунку
Олмо
Ангелино
Кампл
Хайдара
Мукиеле
Гвардиол
Орбан
Шимакан
   
Гулакси
 
Лайпциг (Доменико Тедеско)

Обоснована прогноза: Лайпциг - Реал Сосиедад 2:0

  Сподели
608