Кени Далглиш ще запише победа при дебюта си в Лига Европа


П. Пенков

Кени Далглиш ще запише победа при дебюта си в Лига Европа

Спарта Прага - Ливърпул
Стадион: "Летна", Прага
Дата: 17.02.2011
Час: 22:05
Съдия: Флориан Майер (Германия)

Спарта Прага е запозната добре с моментното състояние на Ливърпул, който си проправи път до стадион "Летна", въпреки недоброто представяне на тима досега в турнира, което се дължеше на ротационния принцип, който практикуваше бившия мениджър Рой Ходжсън. Но чехите са силен отбор,готов да се справи с червените, благодарение на желанието, което показаха за да си осигурят място след груповата фаза.

Спарта Прага започнаха турнира с тежка загуба с 3:0 от ЦСКА Москва в руската столица, но след това успя да се възстанови и да не регистрира нито една загуба в следващите си 4 мача от Лига Европа. Чехите отстраниха Палермо от борбата след 3:2 в Прага, което показва, че тима на Йозеф Чованец никога не се предава, което трябва да се подскаже на Кени Даглиш да не подценява срещата. Въпреки това, Ливърпул остават фаворите в двубоя, но евентуална домакинска победа на Спарта Прага би вдъхнала увереност на играчите да продължат към върха.

Домакините ще излязат с добре огранизиран състав, който ще може да се противопостави на Ливърпул. Сионко вероятно ще започна мача на десния фланг, докато Керик се очаква да си партнира в атака с Кадлец.

Срещата със Спарта Прага ще бъде дебюта за мениджъра Кени Даглиш в турнира Лига Европа, след като Рой Ходжсън беше начело на всички двубои досега в надпреварата. Ръководството реши да замени Рой Ходжсън след лошото представяне в първенството. В момента Ходжсън пое тима на Уест Бромич след уволнението на Роберто Ди Матео, който успя да вкара дроздовете в елита на Англия, но не му беше гласувано повече доверение от собствениците на клуба. Сега Ливърпул са отново на върховете на своете най-добро представяне, като остават непобедени в последните си 6 срещи във всички турнири.

В последните няколко дни се появиха сериозни спекулации относно състоянието на капитана Стивън Джерард, но Кени Даглиш заяви, че звездата на червените се възстановява все още от контузията си в слабините, като вероятно няма да може да вземе участие в двубоя от Лига Европа. Новото попълнение Луис Суарес няма да може да се включи в игра, тъй като игра за Аякс в Шампионската лига, докато Жонжо Шелви е аут с тежка контузия. Джей Спиъринг пък бележи добър прогрес при лекуването на травмата в глезена си.

Прогноза: Спарта Прага - Ливърпул 0:3

Последни 5 изиграни срещи:

Спарта Прага:

21 ноември Спарта Прага - Чешке Будойевице 2:0 (Лига 1)
02 декември Палермо - Спарта Прага 2:2 (Лига Европа)
15 декември Спарта Прага - ЦСКА Москва 1:1 (Лига Европа)
20 януари Спарта Прага - Персеполис 2:3 (Приятелски мач)
26 януари Спарта Прага - Шахтьор Донецк 1:2 (Приятелски мач)

Ливърпул:

22 януари Уулвърхемптън - Ливърпул 0:3 (Висша лига)
26 януари Ливърпул - Фулъм 1:0 (Висша лига)
02 февруари Ливърпул - Стоук Сити 2:0 (Висша лига)
06 февруари Челси - Ливърпул 0:1 (Висша лига)
12 февруари Ливърпул - Уигън 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Спарта Прага - Ливърпул

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Спарта Прага - 4.00
Равен - 3.40
Ливърпул - 1.90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188