Йънг Бойс ще победи ЦСКА и в София


FUTBOL-TV

Йънг Бойс ще победи ЦСКА и в София

ЦСКА - Йънг Бойс
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 26.11.2020 г.
Час: 19:55 ч.
Съдия: Фабио Верисимо (Португалия)


ЦСКА приема швейцарския Йънг Бойс на националния стадион "Васил Левски" в 4-ти мач и за двата тима от груповата фаза на Лига Европа. Двата тима премериха сили преди няколко седмици, но от тогава доста неща се промениха, особено при "армейците". Все пак, прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Очаква се ЦСКА да се хвърли в атака срещу швейцарския тим. "Червените" имат нужда от победа, за да запазят шансове за продължаване в турнира. В момента отборът е на последно място в своята група с 1 спечелена точка, докато лидер е Рома със 7. ЧФР Клуж и Йънг Бойс пък са с по 4. Но с евентуални победи над швейцарците и румънците, ЦСКА има реални шансове за класиране преди последния си мач с "вълците".

Очаква се новият треньор Бруно Акрапович да заложи на двама нападатели като титуляри в атаката на "червените" в четвъртък. Това ще са Али Соу и Ахмед Ахмедов. В първия си мач начело срещу Ботев Ихтиман за Купата на България босненецът пусна Али Соу и Томи Юрич като партньори в предни позиции, но няколко дни по-късно австралиецът бе освободен. Другият вариант като партньор на Соу за четвъртък е Джером Синклер, който може да играе и като крило и в центъра на атаката.

На вратата се очаква дебют в евротурнирите да запише Димитър Евтимов, който ще замени Густаво Бусато. Бразилецът не тренира пълноценно през последните две седмици, като според някои слухове е прекарал коронавирус. Някои медии пък отрекоха тази информация. В защита почти сигурно ще се завърне капитанът Петър Занев, който доскоро лекуваше контузия. Той замени неубедителния Юрген Матей, който е с основна вина за загубата от Йънг Бойс в първия мач.

Тиаго Родригес е под въпрос за мача. Той се е почувствал отпаднал през последните дни и е имал леки симптоми, което го е принуди да си напави тест за коронавирус, за да провери дали е заразен. Резултатите ми би трябвало да са ясни днес или най-късно утре сутрин. Дори всичко да е наред, не е изключено Тиаго да остане на пейката и да се появи в игра след почивката. Тиаго не винаги успява да поддържа добро темпо за 90 минути и това е причината често да се включва от пейката.

Двубят със сигурност пропуска Брадли Мазику, които са с коронавирус. Под въпрос е и участието на Гръм Кери. За него също имаше слухове, че е дал положителен тест, но те не бяха потвърдени. Иван Турицов се завръща в групата, след като карантината му изтече. Под въпрос за двубоя е Амос Юга, който получи контузия по време на ангажиментите си с националния тим на ЦАР.

Мачът ще е дебют за Бруно Акрапович начело на ЦСКА в Лига Европа и под негово ръководство "червените" ще гонят първи гол и първа победа в групите. До момента "червените" паднаха с 0:2 от ЧФР Клуж в София и 0:3 от Йънг Бойс в Швейцария. Между двете загуби "армейците" направиха престижно 0:0 с Рома на стадион "Олимпико" в Рим. Любопитно е, че Акрапович вече води Локомотив Пловдив в Лига Европа през този сезон, като българският тим отпадна от Тотнъм.

В дните преди мача, от ЦСКА "хврълиха бомбата" като привлякоха Алън Пардю. Специалистът е име в Англия и не се нуждае от представяне. Алън е сред най-култовите английски мениджъри в последните години, като води отбори като Уест Хем, Саутхемптън, Нюкасъл, Кристъл Палас и Уест Бромич. За последно бе за кратко начело на нидерландския Адо ден Хааг, откъдето бе уволнен в края на сезона. В ЦСКА, Пардю няма да е треньор, а технически директор. Неговият опит и контакти вероятно са били решаващ аргумент той да е избраният за поста, овакантен от италианеца Кристиано Джарета.

Иначе ЦСКА трябваше да играе дерби срещу Левски през уикенда, но то отпадна, тъй като "сините" имаха над 10 играчи, заразени с коронавирус. Така "армейците" имаха малко повече време за почивка и подготовка за мача. Швейцарският Йънг Бойс не може да се похвали със същото, тъй като игра дербито срещу Базел и се поздрави с победа - само няколко дни преди да гостува на ЦСКА. Съперникът на "червените" триумфира след с обрат от 0:1 до 2:1 и се утвърди еднолично на върха в класирането с актив от 15 точки. Треньорът на тима Херардо Сеоане не даде почивка и в този мач играха най-добрите му играчи. Не се очаква да почивка да има и за мача в София, като се очакват не повече от една-две промени, в сравнени със стартовия състав преди дни.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЙЪНГ БОЙС 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
232