Лудогорец ще стартира с победа в групите на Лига Европа


FUTBOL-TV

Лудогорец ще стартира с победа в групите на Лига Европа

Лудогорец - Антверпен
Стадион: "Хювефарма Арена", Разград
Дата: 22.10.2020 г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Рой Райншрайбер (Израел)


Лудогорец приема Антверпен на своя стадион в Разград в първа среща и за двата тима от груповата фаза на Лига Европа. Българските шампиони не крият амбициите си да излязат от групата, като опитът от последно време в евротурнирите е на тяхна страна. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Конгоанският халф на Лудогорец Мавис Чибота е единственият играч, на който Павел Върба не може да разчита за мача. Гутболистът е с COVID-19, като това е станало ясно при прибирането му от Португалия в началото на седмицата, където националният отбор на африканската страна бе на лагер и игра контрола с Гамбия. Тогава Чибота е почувствал неразположение и е направил PCR тест, който се е оказал положителен.

"В момента той се чувства добре и се намира под 14-дневна домашна карантина. Мавис Чибота не е имал контакти с футболисти, треньори и персонал на Лудогорец през последните десет дни, тъй като бе ангажиран с националния отбор на Конго", обявиха от Лудогорец.

Всичките останали играчи са готови за мача. В последния си мач тимът от Разград стигна до малко очаквано реми срещу Царко село. Треньорът на Лудогорец Павел Върба бе силно разочарован от представянето на своя тим в този двубой. Специалистът бе категоричен, че футболистите му сами са си виновни за хикса, след като са изпуснали 3-4 чисти голови положения, както и дузпа.

"Не спечелихме главно заради това, че от 3-4 чисти положения, които имахме не успяхме да вкараме втори гол и да затворим мача. Те пък се разписаха в продължението. Ние трябваше да затворим двубоя с втори гол, пропуснахме и дузпа. Ако бяхме спечелили днес щяхме да имаме повече самочувствие за мача в четвъртък с Антверп. Надявам се тогава да си поправим грешката", заяви той.

Коронакризата в съперника на Лудогорец от групите на Лига Европа - Роял Антверпен изглежда е под контрол, твърдят медиите в Белгия. През миналата седмица стана ясно, че положителен тест са дали четирима футболисти и седем служители на белгийския тим. Във вторник всички в отбора са били тествани, а резултатите са отрицателни. Това означава, че пътуването към Разград няма да е допълнително усложнено.

Първият заразен в Антверп беше открит миналата седмица, а направените тестове в събота разкриха още 10 инфектирани – четирима футболисти и шест служители. Белгийският гранд затегна мерките и отпрати много от служителите си да работят от вкъщи, което може би е помогнало за стопиране на коронакризата, поне засега.

Братът на Ромелу Лукаку – Жордан се смята, че е разпространил заразата COVID-19 в лагера на първия съперник на Лудогорец от груповата фаза на Лига Европа. Лукаку подписа своя договор с белгийския клуб през миналия понеделник, след което се върна до Италия за няколко дни, за да вземе вещите си. След това той започна да тренира с отбора, но през уикенда бе установено, че е положителен за коронавирус.

Другите трима играчи на Роял Антверпен, които също са с COVID-19 са Абдулай Сек, Алексис де Сарт и Сандер Купман. И тримата са били контактни с Лукаку. Четиримата играчи са поставени под карантина в продължение на седем дни, след което трябва да дадат два последователни негативни теста за коронавирус. За щастие, според клуба, всички са "добре“.

Първият отбор на Роял Антверпен продължаваше да тренира в дните преди мача, но в два отделни балона от максимум 15 играчи. Клубът не иска да предприема излишни рискове.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - АНТВЕРПЕН 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
314