ЦСКА ще стартира с победа в Лига Европа


FUTBOL-TV

ЦСКА ще стартира с победа в Лига Европа

ЦСКА - Сиренс
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 27.08.2020 г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Томаш Мусиал (Полша)


ЦСКА приема малтийския Сиренс в среща от първия квалификационен кръг за Лига Европа. "Армейците" са фаворити на пръв поглед, стига да не допусне подценяване на съперника, който е пълен с чужденци. Все пак прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Най-добрият играч на ЦСКА от началото на сезона Тиаго може да не започне като титуляр в мача срещу Сайрънс от Лига Европа. Португалецът приключи накуцвайки двубоя срещу Ботев Враца и бе сменен принудително в 81-ата минута. Травмата му не е тежка, но е възможно да получи почивка в четвъртък, а Белтраме да попадне в стартовите 11. Италианецът влизаше като резерва и в трите мача от началото на първенството, а срещу Ботев Пловдив отбеляза победния гол в добавеното време.

На линия за старта на ЦСКА в евротурнирите ще е Брадли Мазику. Той пропусна двубоя с Ботев Враца, защото стана баща. Мазику е пътувал до родината си, което го извади от групата за срещата. На неговото място се появи Жеферсон, но той напусна контузен още преди почивката.

Не е изключено вратарят Димитър Евтимов да дебютира за отбора в срещата от първия квалификационен кръг на Лига Европа. 26-годишният страж пристигна при "червените“ от английския третодивизионен Акрингтън като свободен агент и до момента няма записани минути в официален мач на тима.

Евтимов взе участие в две от предсезонните контроли. Роденият в Шумен вратар остана резерва на Густаво Бусато в първите три кръга от първенството, но колебливите изяви на бразилеца от последните месеци, допълнени от неубедителната му намеса при гола на Ботев Враца през уикенда, ще дадат шанс на Евтимов да започне в стартовата единайсеторка срещу Сиренс.

Статистиката показва, че Димитър Евтимов ще бъде първият българин под рамката на ЦСКА в Европа след точно 10 години и 1 ден. За последно Иван Караджов пази в плейофа реванш от Лига Европа срещу уелския ТНС в Рексъм на 26 август 2010-а. Този мач от сезон 2010/2011 вкара "армейците“ за последен път в груповата фаза на турнира, но за двубоите от група I застъпи привлеченият от Славия алжирец Райе М'Боли.

По-късно през сезоните вратата на ЦСКА на Стария континент пазеха чехите Томаш Черни, при провала срещу Мура през 2012-а, и Якуб Дивиш при издънката срещу Зимбру през 2014-а. След завръщането на "червените“ в евротурнирите през 2018 г. неизменен титуляр във всички 12 срещи бе литовецът Витаутас Черниаускас, който обаче се раздели с тима през това лято.

Освен рокадата на вратата, се очаква промени да има и в други линии. В офанзивен план е много вероятно за първи път като титуляр да започне Георги Йомов.

До скоро се появиха информации, че скромният тим от Малта е пълен с бразилски играчи. Явно така е било преди пандемията. В момента има само един бразилец в разширения състав - Маркиньо, 32-годишен халф.

Въпреки това в отбора има доста чужденци. Това са защитниците Мануел Анхел Бустос от Аржентина и Ратко Мандич от Сърбия, както и нападателите Джон Огечукво Нвоба от Нигерия, Иге Абдулахи Адешина (също нигериец), Алесио Карлучо от Италия и Лука Мийч от Сърбия. Данните са на авторитетния сайт transfermarkt.com. Отборът няма мач от края на месец март насам.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - СИРЕНС 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
242