Анонс на 1/8-финалите в Лига Европа - срещите в сряда


Н. Гавазов

Анонс на 1/8-финалите в Лига Европа - срещите в сряда

Повечето европейски първенства завършиха сезоните си, но сега трябва да бъдат определени победителите в двата европейски клубни турнира. Текущата кампания в Лига Европа бе прекъсната на стадий 1/8-финал, където някои отбори успяха да проведат първите си мачове. Съгласно промяната на регламента заради ситуацията с коронавируса, четвъртфиналите, полуфиналите и финалът ще се играят в Германия. За да се стигне до мини-турнира обаче, ще трябва да се определят победителите в осминафиналите.

Копенхаген - Истанбул Башакшехир

Стадион: "Тела Паркен", Копенхаген

Дата: 05.08.

Час: 19:55

Съдия: Даниеле Орсато (Италия)

Игровият ден в Лига Европа ще се открие с мача между Копенхаген и Истанбул Башакшехир. В първата среща истанбулци удържаха минимална победа с 1:0 и реваншът в Дания изглеждаше повече от интригуващ. Предвид новите обстоятелства обаче, датчаните загубиха предимството да играят пред собствена публика и на практика двата тима ще се срещнат днес на неутрален терен. А това прави турският колектив фаворит в срещата. Истанбулци, станаха шампиони на Турция и се намират в отлично морално-психологическо състояние. Те изпълниха основната си цел през сезона и всичко оттук нататък ще е бонус за феновете.

Но най-важната причина, поради която гостите са фаворит в мача е кадровото състояние на съперниците. В лагера на турския колектив няма контузени и треньорският щаб ще може да разчита на всички играчи. Не така стоят нещата при датчаните - Сигурдсон и Фишер са контузени, а Рагнар е наказан.

Прогноза: Копенхаген - Истанбул Башакшехир 0:1

 

Шахтьор  - Волфсбург

Стадион: "НСК Олимпийски", Киев

Дата: 05.08.

Час: 19:55

Съдия: Иван Кружляк (Словакия)

Изключително интересен сблъсък. Първата среща в Германия бе щастливо спечелена от "миньорите" с 2:1 и всичко изглеждаше решено в реванша. Пет месеца по-късно отборите трябва да довършат започнатото, но какво е състоянието на съперниците сега, как ще им се отразят празните трибуни и най-вече - дали германците направиха правилните изводи от авантюристичната си игра през пролетта?

Шахтьор стана шампион на Украйна, изпреварвайки Динамо Киев с 23 точки. Сега украинците ще хвърлят всички сили в Лига Европа, където всичко може да се реши в мини-турнира. За статистиката, колективът на Луиш Кастро достигнаха до тук, отстранявайки Бенфика с 2:1, 3:3.

Волфсбург завърши седми в Бундеслигата и през следващия сезон отново ще се състезава в Лига Европа. В интерес на истината хората на Оливер Гласнер доминираха над Шахтьор, пресираха съперника си, но забравиха да играят добре в защита и платиха висока цена за това.

Фаворит в срещата е Шахтьор. Германците трябва да вкарат два гола, за да продължат, а това означава да се оголят отзад...

Прогноза: Шахтьор - Волфсбург 2:1

 

Интер - Хетафе

Стадион: "АуфШалке", Гелзенкирхен

Дата: 05.08.

Час: 22:00

Съдия: Антъни Тейлър (Англия)

Интер и Хетафе, за разлика от други участници в 1/8 финалите, дори нямаха време да проведат първата среща помежду си поради влошаващата се епидемиологична ситуация в Испания и Италия през март. В тази връзка УЕФА реши, че отборите ще определят победителя в този двубой един мач, на неутрален терен.

Хетафе завърши сезона на 8 място и следователно единственият шанс отборът да пробие в европейските клубни турнири през следващия сезон е успешното представяне в Лига Европа. Въпреки че Интер не успя да наложи битка на Ювентус за титлата, той завърши на второ място и гарантирано ще влезе в Шампионската лига. Сега "нерадзури" биха могли да се концентрират напълно върху битките в Лига Европа, но ситуацията в отбора е влошена от слуховете за оставката на Антонио Конте и евентуалното му завръщане в Ювентус.

Друг проблем за миланци е стилът на игра на испанския колектив. Интер има проблеми с отборите, които играят затворено, на всичкото отгоре Хетафе обича да руши мачовете, да накъсва играта и понякога да действа на ръба на позволеното.

Отборите влизат в тази среща почти в пълна бойна готовност, а единствените загуби за миланския клуб ще бъдат контузените полузащитници Матиас Весино и Стефано Сенси.

От всичко казано по-горе очакваме равностоен двубой, въпреки по-голямата класа на Интер. Впрочем, точно по-доброто качество на състава на "нерадзурите" ни дава основание да предположим, че именно те ще спечелят срещата.

 Прогноза: Интер - Хетафе 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
224