Пробвайте знак Х и за втория мач между Марибор и Лудогорец


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х и за втория мач между Марибор и Лудогорец

Марибор - Лудогорец
Стадион: "Людски врът", Марибор
Дата: 29.08.2019 г.
Час: 21:15 ч.
Съдия: Крейг Поусън (Англия)


Марибор приема Лудогорец на своя стадион в среща-реванш от плейофния кръг за влизане в групите на Лига Европа. В първия двубой двата тима не излъчиха победител и така всички най-интересно остана за реванша. Разградчани обаче са разтърсени от проблеми, като преди броени дни уволниха треньора си, което може да окаже влияние върху мача. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Стойчо Стоев бе уволнен след незадоволителното равенство срещу Славия. "Собствениците не са доволни от игровия облик на отбора, бяха направени покупки през лятото, пролетта станахме на косъм шампиони, целта беше да вдигнем качеството на играта, това нещо не се получава, не е приятно да гледаме отбора така. Футболистите ни са високо качество, не можем да се задоволяваме с играта от последните мачове. Мачът със Славия беше опорочен мач, и двата отбора бяха ощетени грубо. Няма да си позволя да правя технически анализ на мача. Стойчо Стоев вече не е старши-треньор на отбора, чухме се със собствениците на клуба. Станислав Генчев и Здравко Здравков ще водят тима срещу Марибор, това е решението на собствениците и на ръководството, това е новината, неприятна ситуация", заяви Ангел Петричев.

Новият треньор на Лудогорец Станислав Генчев е научил новината, че сменя Стойчо Стоев в Аржентина. Той е бил в Южна Америка, за да гледа централен нападател, който да подсили тима от Разград. Почти цяло лято хора от скаутския екип и щаба на първия отбор са били командировани по различни точки на света, за да наблюдават нови играчи. Доскоро част от скаутите бяха в Бразилия.

Временният треньор на Лудогорец Станислав Генчев ще се консултира за избора си за състав за предстоящото гостуване на Марибор в Лига Европа с най-близките си играчи в тима. Това са старите пушки Светослав Дяков, Козмин Моци и Марселиньо. Наставникът е бил съотборник с тях в Разград и винаги са поддържали добри отношения. Очаква се и тримата да започнат на “Людски врът" утре в 21:15 часа.

Само от резултатите, които ще постигне Генчев, зависи дали ще получи по-дълъг кредит на доверие в Разград, или просто ще бъде временен вариант до намирането на по-опитен специалист. Очаква се футболистите на Лудогорец да вземат завишени премии, ако влязат в групите на Лига Европа.

Отборът на Марибор не пуска голове на своя стадион “Людски врът". Това показа статистиката в Лига Европа, според която словенците не са инкасирали попадение в продължение на 54 месеца. През февруари 2014-та година Севиля вкара два пъти за ремито 2:2 с Марибор в Лига Европа. Това е последният отбор, който е пронизвал вратата на домакините от “Людски врът". Следват шест мача със съперници, които не успяват да отбележат. Сред тях е и Левски, който направи 0:0 с тима през 2016-та.

“Трябва да сме готови да се жертваме един за друг в името на победата", каза Дарко Миланич, треньорът на словенците.

 

ПРОГНОЗА: МАРИБОР - ЛУДОГОРЕЦ 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Марибор
(Словения)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
25.08.2019 Първа Лига Марибор 4 - 0 Браво Любляна
22.08.2019 ЛЕ Квалификации Лудогорец Разград 0 - 0 Марибор
17.08.2019 Първа Лига Целие 2 - 1 Марибор
13.08.2019 ШЛ Квалификации Розенборг 3 - 1 Марибор
10.08.2019 Първа Лига Марибор 4 - 2 Табор Сежана


Последни 5 срещи - Лудогорец Разград
(България)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
25.08.2019 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 0 - 0 Славия
22.08.2019 ЛЕ Квалификации Лудогорец Разград 0 - 0 Марибор
18.08.2019 Първа ПФЛ Черно море 1 - 2 Лудогорец Разград
15.08.2019 ЛЕ Квалификации Дъ Ню Сейнтс 0 - 4 Лудогорец Разград
11.08.2019 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 0 - 0 ЦСКА София


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
22.08.2019 ЛЕ Квалификации Лудогорец Разград 0 - 0 Марибор
08.02.2017 Приятелски срещи Лудогорец Разград 2 - 2 Марибор
  Сподели
605