Лацио ще хвърли всичко срещу Залцбург


Н. Гавазов

Лацио ще хвърли всичко срещу Залцбург

Лацио - Залцбург

Стадион: "Олимпико", Рим

Дата: 05.04.2018 г.

Час: 22:05 ч.

Съдия: Овидиу Хецеган (Румъния)

Лацио в първи мач от четвъртфиналите на Лига Европа посреща откритието на турнира РБ Залцбург. Римляните се представят достатъчно стабилно през този сезон, макар че в първенството на Серия А заемат пето място, а участието им в Шампионска лига през следващия сезон засега не е гарантирано. Това е една от причините сред феновете на "орлите" да се говори и за спечелване на Лига Европа, което е нещо непривично за италианските отбори, традиционно неглижиращи този турнир.

Впрочем, Лацио до момента преодоля съперници, които не могат да бъдат определени като силни, така че не можем да дадем реална оценка на амбициите на клуба. В 1/16-финалите противник бе Стяуа, а в следващия кръг - Динамо Киев. Румънците бяха бити с 5:1 в Рим, което заличи пасива от един гол при гостуването в Румъния, а що се отнася до сблъсъка с украинците, първата среща в Италия завърши при резултат 2:2, а в Киев двата гола на Лейва и Де Врий донесоха успеха и класирането на "орлите".

Шампионът на Австрия за последните четири години все още няма загуба в Европа през този сезон. Залцбург започна в Шампионска лига, където направи две равенства с Риека, а след това продължи в групите на Лига Европа, където записа три победи и три равенства. "Биковете" срещнаха Реал Сосиедад в 1/16-финалите и след победа с 2:1 у дома, измъкнаха 2:2 в Испания с гол в последните секунди. Още по-интересен се получи сблъсъкът с Борусия Дортмунд. Австрийците победиха в Германия, а след това удържаха равенството у дома.

Домакините са без контузения Сенад Лулич, а гостите не могат да разчитат на наказания Хи Чан.

Лацио има мощна атака в лицето на Имобиле, Андерсон и Милинкович-Савич, но Залцбург успя да спре не по-малко страшната Борусия. Въпросът е, дали италианците няма да подценят своя съперник и да решат да пазят сили за гостуването на Удинезе след три дни. Но през другата седмица е дербито с Рома, което е въпрос на чест да бъде спечелено, поради тази причина нашето мнение е, че Лацио ще хвърли всички сили тази вечер, за да си осигури добър резултат за реванша.

Прогноза: Лацио - РБ Залцбург 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
205