Матераци още чака извинение от Зидан


.

Матераци още чака извинение от Зидан

Световното първенство в Германия отмина преди четири години, но Марко Матераци още чака извинение от вече бившият играч на Реал Мадрид и "петлите" Зинедин Зидан за необмислената си постъпка по време на финалния двубой между националните отбори на Италия и Франция. Футболистът на шампиона Интер планира да отиде на турне в САЩ със своето семейство и приятелите си през тази година, когато ще се проведе Световното първенство в ЮАР.

Италианският защитник сподели, че той все още е много ядосан от удара с глава в гърдите му от Зинедин Зидан по време на финала на Мондиала в Германия през 2006 година срещу състава на Франция, и поради това той дори няма да гледа турнира в Южна Африка тази година. Матераци заявил за "Ла Република", че той все още чака Зидан да се извини за постъпката си.

Зизу се оправда за зверския удар с глава в тялото на Матераци, с това, че защитникът е обидил сестра му. Тогава бившата звезда на Реал Мадрид бе изгонен от игра и Италия се възползва от това, за да спечели титлата. В редовното време резултатът бе равен 1:1, но след това при изпълнението на дузпи "Скуадра Адзура" триумфира с титлата от Световното първенство в Германия.


АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
155