Прокуратурата в Испания подгони Меси


Н. Гавазов

Прокуратурата в Испания подгони Меси

Нападателят на Барселона и неговия баща Хорхе Орасио Меси са обвинени в укриване на данъци в периода 2007 - 2009 година. По предварителни данни, за това време аржентинецът и родителят му чрез различни прийоми са скрили от испанската държава около 4 милиона евро. Жалбата, свързана с евентуалното нарушение, бе подадена днес от прокурор Ракел Амадо в градския съд в Гава (квартал на Барселона), където се намира жилището на футболиста.

В обвинението се твърди, че играчът е използвал различни холдингови компании, намиращи се в Белиз и Уругвай, за да укрие доходите си, включително и приходите от комерсиални дейности, свързани със своето име и образ. Едновременно с това Меси е подписвал различни споразумения, използвайки услугите на дружества, които се намират в Обединеното кралство и Швейцария, т.е. ползващи се с юридически комфорт.

Благодарение на това, че най-добрият футболист според версията на ФИФА, е успял да прехвърли сметките си от тези европейски страни към компании, намиращи се в офшорни зони, почти всичките му пари не са обложени с данъци в указания период и се намират в пълна непрозрачност, което е престъпление спрямо държавата Испания.

 

  Сподели
114