Започна разследване срещу президента на бразилския футбол


Н. Гавазов

Започна разследване срещу президента на бразилския футбол

Президентът на Футболната конфедерация на Бразилия и член на Изпълкома на ФИФА Рикардо Тейшера е заподозрян в присвояване на 2,8 милиона евро (Б.ред.- 9 милиона реала), отделени за провеждане на приятелския мач между националните отбори на Бразилия и Португалия на 19 ноември 2008 година, съобщава новината АР. Според полицейски източник, приближеният на Сеп Блатер е присвоил парите и сега не може да даде обяснение и отчет къде са похарчени.

„Това са девет милиона реала! И никой не може да каже къде са", заяви в ефира на CBN комисар Анри Перес, който води разследването срещу Тейшера.

От Конфедерацията заявиха, че правата за провеждане на въпросната среща принадлежат на компания от Саудитска Арабия и не знаят дали двубоят е бил финансиран, но ако това е направено, парите би трябвало да са инвестирани в столицата на Бразилия, но не посочиха къде.

Тази новина идва, след като по-рано Сеп Блатер отговори на отправените обвинения на Футболната асоциация на Англия към членовете на Изпълкома на ФИФА - Тейшера и Леос, че са използвали "неетични и грешни" методи преди да дадат гласовете си при вота за избиране на Русия на домакин на Световната купа през 2018 година.

 

  Сподели
139