Шестима футболисти на нигерийски отбор избягаха в Европа


Н. Гавазов

Шестима футболисти на нигерийски отбор избягаха в Европа

Шестима играчи на нигерийския Кадуна Юнайтед напуснаха самоволно отбора си в посока Европа, съобщава новината SuperSport. Според изданието, това е станало след равенството 0:0 с тунизийския Африка Клуб. Мачът, който се игра в неделя е част от груповата фаза на турнира за Купата на Конфедерациите. Веднага след него Биван, Амбросе, Юсуф, Анеке, Балогун, заедно с капитана Идрис се отправили в неизвестна посока, но предположенията са, че те вече се намират в Европа.

Смята се, че Балогун е влязъл във връзка с испанския Атлетико Балерес, докато за Анеке и Идрис се предполага, че са договорили личните си условия с клубове от Белгия и Холандия. Останалите футболисти най-вероятно ще се насочат към Германия, защото преди това са потърсили контакт с немския Майнц 05.

Много нигерийски играчи редовно преминават в Европа в търсене на по-добро заплащане и условия на работа. Несигурната обстановка в страната, убийствата и ширещата се престъпност също са причина за голямата миграция на нигерийски граждани.

Кидуна Юнайтед шест кръга преди края на първенството в нигерийската Висша лига се намира на девето място с 49 точки, а в турнира за Купата на Конфедерациите е трети в група А с актив от две точки след два изиграни мача.

 

  Сподели
93