Мароканци замеряха полицията в Нидерландия


Н. Гавазов

Мароканци замеряха полицията в Нидерландия

В Ротердам, Амерсфорт и Амстердам полицията бе замеряна с факли по време на вълната от безредици, предизвикани от победата на Мароко с 2:1 над Канада на Световното първенство през 2022 г. в Катар, според NL Times .

В Амерсфорт властите разположиха полицаи с кучета и палки, за да разпръснат група от около 300 души. Някои от тях караха коли и скутери, развявайки марокански знамена. Размирниците хвърляха фойерверки по полицията.

Полицията в Амстердам арестува девет души, включително петима непълнолетни, по време на безредици в града за различни престъпления, включително хвърляне на сигнални ракети по полицаи. Един полицай е получил увреждане на слуха.

Полицията арестува петима души в Ротердам. Хората хвърляха камъни и факли по полицейските коли.

Няколко души бяха арестувани и в други градове на Нидерландия. Общо арестуваните са около 20 души.

"Срамувам се да видя, че ситуацията отново излезе извън контрол в различни градове“, заяви нидерландският министър на правосъдието Дилан Йешилгоз-Зегериус, цитиран от NL Times.

Напомняме, че победата над Канада позволи на отбора на Мароко да се класира за плейофите на Световното първенство в Катар. На 1/8-финалите отборът от Африка ще играе с Испания.

  Сподели
343