Анонс на 24-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 24-ти кръг от Серия А

Болоня - Рома
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 22.02.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

Болоня загуби на "Сан Сиро" от Милан след добро представяне, което заслужаваше поне точка. В момента този отбор е само на 2 точки над опасната зона, така че дори една точка сега може да донесе известна доза успокоение.

Рома спечели само едно от последните си 6 гостувания. За да се върне този отбор като претендент за титлата е жизненоважно тази статистика да претърпи позитивна промяна. 

За домакините Диего Перес е наказан, а Мичеле Пасиенса е с травма. Очаква се Рене Крин да играе в полузащита. Джонатан Кристалдо пък започна да получава дивидентите от напускането на Алесандро Диаманти, след като получава повече отговорност в центъра.

Франческо Тоти и Майкон са под въпрос за Рома. Капитанът може да получи място на пейката поради преодолимия опонент, но Руди Гарсия има недостиг на бекове. Кевин Строотман пропусна с грип няколко тренировки и може да бъде заменен от Наинголан в средата.

Гостите ще искат да застигнат Ювентус, който е на 6 точки преднина на върха. Юве обаче играе в понеделник, затова е важно да се нагнети напрежението над лидера в такъв момент. Болоня няма да може да отговори на скоростта и техниката на Рома, затова ще изчаква опонента и ще действа на контра тук.

Прогноза: Болоня - Рома 0:2

 

Ливорно - Верона
Стадион: "Армандо Пичи", Ливорно
Дата: 23.02.2014г.
Час: 13:30
Съдия: Себастиано Перуцо

Ливорно успя да спечели ценни точки срещу Каляри в последния кръг, като се покачи над зоната за изпадане, но за подсигуряване на сигурността, победата и тук е задължителна. 

Верона загуби донякъде неочаквано от Торино у дома миналия кръг, след като само преди седмица се представи изключително срещу Ювентус.

Преди началото на сезона щяхме да говорим за този мач като 6-точков в битката за изпадане, но ето, че за двата тима това е мач, въплъщаващ различни задачи. Политическата враждебност между градовете и феновете ще добави към интензитета в срещата, като битката на терена ще се превърне и в такава на трибуните. Тимът на Мандорлини е много добре организиран, но Ливорно ще опита да спечели със сърце.

Прогноза: Ливорно - Верона 1:2

 

Удинезе - Аталанта
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 23.02.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Марко Ди Бело

Удинезе няма загуба в последните си 3 мача. Това е най-доброто постижение за тима в разочароващата кампания, така че тук трябва съставът да се концентрира над задържане на добрата форма.

Аталанта загуби последните си 2 мача, допускайки 6 попадения без да вкара нито едно. Този отбор, обаче, е все още на 8 пункта над опасната зона в класирането, така че надали ще попадне в битката за оцеляване.

За Удинезе Томас Херто е наказан, така че Налдо ще играе в отбрана. Перейра и Силва също са аут с наказание и травма съответно. За гостите Лука Сигарини е на линия, а Миглачо и Кармона ще се борят за място до него.

Гостите ще искат да прекъснат лошата поредица резултати с поне точка, но Удинезе иска да завърши добре сезона, поне в горната половина, така че ще се бори здраво за победа. Домакините са фаворити, макар да не показаха най-добрата си игра тази година.

Прогноза: Удинезе - Аталанта 1:0

 

Киево - Катаня
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 23.02.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Орсато

Киево не спечели нито един мач в последните си 9 опита, а победите на Ливорно и Катания миналата седмица поставиха този отбор на 19-ата позиция в класирането.

Катания няма загуба в последните 4 мача, събирайки 6 точки в тях. Този отбор бавно се измъкна от дъното на таблицата и сега се цели в място над опасната зона. 

Това е любопитен сблъсък между най-лошия домакин и най-лошия гост в лигата. Това е голям сблъсък в битката на дъното. Двата клуба разочароват в настоящата кампания и заслужават местата си, но понастоящем докато Киево се свлича към дъното, Катания изглежда намира добрата си форма и би трябвало да преодолее проблемите си като гост.

Прогноза: Киево - Катания 1:1

 

Лацио - Сасуоло
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 23.02.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Джакомели

Лацио изживя голямо разочарование в Лига Европа срещу Лудогорец в срещата, играна на "Олимпико". След загубата от Катания българите нанесоха второ поредно поражение на "орлите".

Малесани не успя да спечели нито една точка, откакто пое Сасуоло като треньор. Неговата работа вече е под заплаха, след като видяхме 4 поредни загуби. 

Стефано Маури ще започне за домакините зад Мирослав Клозе, а Кейта ще е резерва. Така може да видим 4-4-1-1 с шанс тази постройка да преминава към 4-2-3-1, ако има нужда за повече преса в предни позиции. 

Гостите имат много проблеми. Алесандро Роси се връща след наказанието си, но отсъстват имена като Асерби, Масучи, Манфредини, Биондини, Теранова, Алеше и Циглер.

Това е перфектния случай, който Лацио трябва да използва и да се върне на пътя на победата. Сасуоло пък може да използва спадът във формата на домакините, за да възроди кампанията си на свой ред.

Прогноза: Лацио - Сасуоло 1:0


Наполи - Дженоа
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 24.02.2014г.
Час: 21:55
Съдия: Лука Банти (Ливорно)

Особеностите на сегашния шампионат в италианското първенство не се заключва само в лидерството на Ювентус или в прогреса на Рома. През този сезон в Серия А няма нито един изявен аутсайдер. Така например, в началото на кампанията върху Сасуоло се изсипаха много негативи, но в момента „неровердите" са само на 4 точки от 16-я Киево. В този смисъл, по своята интрига, неочаквани резултати и обрати Серия А спокойно може да си съперничи с Висшата лига на Англия. Мачът тази вечер не е изключение от общата тенденция.

В края на февруари Наполи продължава битката на три фронта: „партенопеите" участват в 1/16-финалите на Лига Европа, водят отчаяна борба за място в Шампионска лига и продължават с представянето си в Купата на Италия. Не може да има съмнение, че това натоварване се отразява на играчите, като последният неприятен случай е тежката контузия на Рафаел. Иначе Наполи се намира в добра форма, постигайки три поредни успеха и равенство в последните си четири мача във всички турнири.

Дженоа е изненадата на Серия А. „Грифоните" до завръщането на Джан Пиеро Гасперини бха сред изпадащите отбори, но новият-стар треньор промени философията на играчите, намери общ език с ръководството на клуба и резултатите не закъсняха. Сега генузци се намират с средата на таблицата за класиране, което е отличен резултат, имайки в предвид факта, че „грифоните" се отказаха от големи покупки през последните два трансферни прозореца.

От домакините няма да играят Сунига, Место и Рафаел, които са в лазарета. Едва ли Рафа Бенитес ще промени схемата си на игра с един нападател, така че атаката ще се води от Игуаин, а отзад аржентинецът ще бъде подкрепян от Кайехон, Пандев, Мартенс.

Вршалко, Донарума, Гамберини и Куцка лекуват контузии от гостите. Лука Антонини се завръща в строя и ще заеме място отбраната, която ще е съставена от трима защитници. Схемата на игра на Дженоа вероятно ще е 3-4-3.

Интересен двубой, имайки в предвид натовареният график на Наполи - именно в подобни ситуации „партенопеите" показват колебливост и разсеяност в играта си. Разбира се, те си остават фаворити в мача, но залагащите на този мач трябва да имат едно на ум.

Прогноза за: Наполи - Дженоа 2:1

 

Парма - Фиорентина
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 24.02.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Андреа Джервасони

Парма няма загуба в последните 12 кръга, а това е форма, която направи тима претендент за европейските места. Равенството на Интер с Каляри дава възможност на този отбор да се намести само на точка от нерадзурите.

Амбициите на Фиорентина бяха наранени със спорната загуба у дома от Интер, което остави този отбор на 6 пункта зад Наполи. Отборът на Монтела трябва да победи тук, ако иска да избегне медийната буря след негативен резултат.

Само Афирие Акуа липсва за Роберто Донадони, така че ще видим типичната постройка на домакините. Рафаеле Паладино вероятно ще започне в атака вместо Амаури. 

Борха Валеро се завръща след наказание за гостите, което означава, че Андерсон може да бъде оставен резерва. Ребич, Егази и Роси остават контузени.

Парма не винаги играе красиво, но прагматичния им стил е много ефективен. Това може да е подходящо срещу Фиорентина, която обича да задържа топката. Парма винаги е готова за контра, а се очаква и статичните положения да са ключови в този мач.

Прогноза: Парма - Фиорентина 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167